Mascha Feoktistova: ‘Ineens kwam het serieuze idee om huizen te kijken’

'We zeiden tegen elkaar: waarom gaan wij dit niet doen?'

Mascha Feoktistova (35) is influencer en ondernemer. Ze vlogt samen met haar man Gregor op de YouTube-kanalen Beautygloss en Vloggloss en ze schreef drie boeken. In juli 2020 werd ze moeder van dochter Mila.

Verliefd op de VS

“Gregor en ik zijn helemaal gek van Amerika. Van LA en New York tot Florida, we vinden alles even leuk daar. We zijn net weer een maand naar de VS geweest, en niet alleen om vakantie te vieren… We hadden namelijk gehoord dat je als Nederlander gewoon een huis kunt kopen in Amerika. Daar hoef je geen inwoner voor te zijn of een green card voor te hebben. Dat maakte ons helemaal enthousiast en we zeiden tegen elkaar: waarom gaan wij dit niet doen?”

“We hebben wat geld gespaard, dat je tegenwoordig beter kunt investeren dan op de bank te laten staan. En een tweede huis kopen in Nederland vinden we geen optie, omdat veel mensen al zo’n huizenprobleem hebben door de oververhitte woningmarkt. Na maandenlang fantaseren kwam er ineens het serieuze idee om tijdens onze reis huizen te gaan kijken.”

On to Orlando

“Eerst hebben we ons goed verdiept: we zijn naar een second home-beurs in Nederland gegaan voor meer informatie en Gregor is 24/7 bezig geweest met zich verdiepen in alles wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Amerika. We hebben een Nederlandse makelaar ontmoet en vervolgens een ticket naar Orlando geboekt, omdat we graag in Florida wilden gaan kijken. LA leek ons ook te gek, maar dat is ontzettend duur – daar kunnen alleen nog de rijken die je ziet in series als Selling Sunset iets kopen.”

“Maar in Florida worden complete vakantieparken gebouwd voor de verkoop, ze proberen daar het toerisme juist heel erg te stimuleren. Orlando leek ons de perfecte plek, omdat je lekker dicht bij alle Disney-parken zit, waar wij zo gek op zijn. Bovendien is het klimaat daar heel aantrekkelijk en kun je makkelijk een roadtrip maken naar plekken als Miami of Key West.”

“Mensen vinden Selling Sunset heel interessant…wij deden dat gewoon in het echt”

“En dan kom je dus aan in Amerika en ga je met je makelaar allerlei huizen bezichtigen. Ik weet dat mensen dat heel interessant vinden in series als Selling Sunset... wij deden dat gewoon in het echt, dat was zó vet. Het idee is dat we iets kopen waar we sowieso elk jaar een maand naartoe gaan. Verder willen we het huis verhuren aan mensen die we enthousiast kunnen maken via onze video’s. Omdat we alles vloggen, kunnen mensen precies zien wat voor leuke dingen er allemaal te beleven zijn in de omgeving.”

Fingers crossed

“Of we ook écht een huis gevonden hebben? We hebben zeker een paar ontzettend coole opties gezien, met een zwembad en alles erop en eraan. Hopelijk gaat het iets worden, ik vind het allemaal nog heel spannend, dus ik wil niks jinxen. Het liefst zouden we komende kerst al met onze familie in Amerika vieren. Duimen jullie mee dat we ons droomhuis gaan vinden?”

Beeld: Nine Ijf

Laatste nieuws