Lifehack: zo gebruik je aluminiumfolie tegen statisch haar

Het werkt echt!

Wij zijn niet vies van een goede beauty lifehack. Van winged lipliner tot de ultíeme mascarahack: bijna elke dag ontdekken we wel een nieuwe briljante hack of shortcut voor onze beauty-routine. Nu blijkt er dus ook een supersimpele oplossing te bestaan voor statisch haar. En je hoeft er alleen maar even de keukenla voor in te duiken!

Statisch haar

Wat voor weer het ook is, we lijken niet te kunnen ontkomen aan onze statische haren. Heb je net je haren helemaal in model, maar na één ritje in de auto staan ze weer alle kanten op. En no way dat borstelen helpt – dat maakt het juist alleen maar erger.

In plaats van je eindeloos te ergeren aan je coupe du pluis, bestaat er dus een heel simpele lifehack om je statische haren weer glad te krijgen.

Folie

Weet je wel, die stukken folie die de kapper soms in je haar draait – en die je ongetwijfeld zelf ook in je keuken hebt liggen? Dat is het enige dat je nodig hebt. Yes, het is echt zo simpel. Verschillende TikTokkers namen de proef al op de som. Zo deelde Laurent Preble de tip die ze kreeg van een volger, en ging ze de uitdaging direct aan. En wat blijkt? Het werkt daadwerkelijk! “Are you kidding me!”, schrijft ze bij de video, die inmiddels meer dan acht miljoen keer is bekeken.

@laurentpreble Reply to @beachgirl364 ARE YOU KIDDING ME!!!! THANK YOU SO MUCH 😍😩 #tinfoil #statichair #HairHack #holycrap ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Zo simpel kan het dus zijn: zodra je merkt dat je haar statische vormen aanneemt, haal je er simpelweg een stukje aluminiumfolie overheen. Zo zit je kapsel altijd perfect. Wij weten in elk geval wat we nu standaard in onze tas stoppen als we er op ons best uit willen zien.

Bron: NSMBL | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws