Bilal Wahib over incident: ‘Zat tegen depressie aan’

'De rechter zei tegen mij: het is heel fucked up wat je hebt gedaan.'

Lees ook

Sinds het veelbesproken incident van Bilal Wahib is het een lange tijd stil geweest rondom de rapper. Inmiddels is hij weer terug van weggeweest en zingt hij de sterren van de hemel op festivals. Toch is Bilal zijn fout nog niet vergeten, vertelt hij in de podcast Rauw van Ruud de Wild.

Incident

Bilal daagde in maart vorig jaar een minderjarige uit om zijn geslachtsdeel te laten zien in een Instagram Live-video. Deze uit de hand gelopen grap is Bilal niet in de koude kleren gaan zitten. Hij werd opgepakt door de politie en de banden tussen hem en zijn platenlabel werden stopgezet. In de podcast blikt hij terug op het schandaal.

“Na de fout zat ik wel tegen het randje van een depressie aan, maar ook tegen het randje van een burn-out”, vertelt Bilal. Ook zijn moeder was erg geschrokken van wat haar zoon had gedaan. “Mijn moeder wist pas hoe bekend ik was nadat ik helemaal de fout in ging”, vertelt de acteur aan radio-dj Ruud de Wild. “Pas toen zag ze mij overal in de media. En ze dacht: what the fuck is dit. Ik moet hem nu straffen, niet jullie allemaal.” Uiteindelijk heeft zijn moeder hem vergeven. “Het gaat nu wel weer lekker”, stelt zanger.

Geleerd van fouten

Bilal moest ook voor de rechter verschijnen, maar uiteindelijk liep het met een sisser af en werd de zaak geseponeerd. “De rechter zei tegen mij: het is heel fucked up wat je hebt gedaan. Het was strafbaar, maar we gaan het seponeren. Want je hebt je strafzaak al gehad.”

De acteur vindt daarnaast dat hij genoeg in het openbaar door het stof is gegaan. “Ik moest bij de familie zijn en bij het kind. Maar dat was al gebeurd, dat had ik al gedaan. Het moest óók nog op tv. Dat vond ik een beetje raar. Maar dat is de keerzijde van bekend zijn.” Al met al heeft Bilal van het hele gedoe geleerd, zo vertelt hij.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook