Brad Pitt vertelt openhartig over stoornis: ‘Niemand gelooft mij!’

De acteur zou 'kil' en 'afstandelijk' zijn, maar daar gaat iets heel anders achter schuil.

Lees ook

Onlangs deed de verschijning van Brad Pitt op de cover van het Amerikaanse blad GQ nogal wat stof opwaaien. Twitter viel behoorlijk over hoe de acteur zó gestyled was dat zijn goede looks ver te zoeken waren. Maar achter de controversiële cover gaat een diep interview met de ex van Angelina Jolie schuil, waarin hij onder meer een boekje open doet over een bijzondere stoornis.

Kille celeb

Hoewel het Brad Pitt naar de buitenwereld toe voor de wind lijkt te gaan, blijkt hij met een bizar probleem te kampen. Zo kan de acteur zich namelijk heel slecht gezichten herinneren. En daardoor is hij bang dat dat toch voor een zekere reputatie zorgt: dat hij afstandelijk en kil zou zijn, of zelfs self-absorbed.

Hoewel hij nooit een diagnose heeft gekregen, vermoedt de acteur dat hij lijdt aan gezichtsblindheid – ook wel prosopagnosie genoemd. Mensen die aan deze stoornis lijden kunnen geen gezichten herkennen. In het beste geval is het awkward dat je een oude kennis niet herkent, en in het ergste geval kom je dus behoorlijk onaardig en asociaal over.

‘Niemand gelooft mij’

Wanneer de interviewer van GQ aangeeft dat haar man waarschijnlijk hetzelfde probleem heeft, roept Pitt uit: “Niemand gelooft mij! Ik wil nog zo iemand ontmoeten.” In 2013 vertelde hij ook al eens in een interview met Esquire dat deze issue hem dwars zat. “Zoveel mensen haten me omdat ze denken dat ik respectloos naar ze ben. Ik ging mensen vragen: ‘Okee, waar kennen we elkaar van?’, maar mensen werden alleen nóg bozer. Er ontstaat zo’n ding dat je egoïstisch bent, dat je verwaand bent. Maar het is een mysterie voor me”, deelde Pitt destijds.

En daarom blijft de acteur dan ook liever thuis. “Je ontmoet so many damned people“, deelde hij met Esquire. “And then you meet ‘em again.” De acteur zit dus duidelijk al jarenlang met het probleem in z’n maag.

Healthy living

In het interview legt Brad Pitt bovendien uit dat hij sinds zijn scheiding van Angelina Jolie een geheel nuchter leven leidt. Hij woonde onder meer bijeenkomsten bij van Alcoholics Anonymous.

“Het was een heel leuk groepje mannen; heel privé en selectief. En dus ook veilig, waardoor ik mezelf kon zijn. Ik heb weleens gezien dat sterren stiekem werden opgenomen voor de pers terwijl ze hun hart aan het luchten waren en dat lijkt me afschuwelijk”, vertelt hij. “Ik ben gestopt met drank en sigaretten en voel me beter dan ooit.”

Bron: GQ, Esquire | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook