Temptations Annebel en René blikken terug op deelname

Ook delen de twee of ze ervoor openstaan om een tweede keer mee te doen aan Temptation Island.

Hun relatie is sterker dan ooit én ze zijn verloofd. Voor Annebel en René kon Temptation Island: Love or Leave niet beter eindigen. Met Grazia blikken de love birds terug op hun Temptation-avontuur. 

Deelname

Meedoen aan Temptation Island is niet niks; zo dachten Annebel en René er ook over. Zo vertelt Annebel dat het stel via social media al een paar keer was benaderd om mee te doen aan het programma, maar ze eerder toch bedankten. “De eerdere keren dat we gevraagd zijn waren we natuurlijk nog jonger, en toen waren we ook nog niet superlang bij elkaar. We twijfelden toen te veel om mee te doen aan het programma”, legt Annebel uit als we met haar en René bellen.  

Uiteindelijk besloten René en Annebel dat ze dit jaar wel mee wilden doen aan Temptation. “Nu dachten we: we gaan het doen, en hebben ons opgegeven”, gaat Annebel verder. “We wilden kijken of er iemand was die eventueel beter bij ons zou passen en om te kijken hoe ik in zo’n setting met allemaal vrouwen ben”, vult René aan. 

Stress

Toen hun Temptation-avontuur net van start ging, waren Annebel en René allebei behoorlijk gestrest. Zo konden ze allebei in het begin niet helemaal zichzelf zijn. “We waren voor onze deelname eigenlijk nooit zo lang van elkaar gescheiden; we waren altijd samen. Ik voelde me de eerste paar dagen zo slecht; ik kon niet eten en niet slapen, en dan was er ook nog eens die jetlag”, deelt Annebel. 

“Je ziet en spreekt elkaar daar niet, en opeens ging er van alles door mijn hoofd. Ik ging zelfs twijfelen aan of René nog wel echt van me hield. Je gaat echt aan alles twijfelen als je daar zit. Ik miste René zo erg; ik was mezelf echt niet.” Annebel vervolgt dat ze overwoog naar huis te gaan toen host Monica vertelde over de Swing of Love. “Maar Linde wilde ook graag naar huis. Toen dacht ik: René en ik hebben afgesproken om tot het einde te blijven, en dat doe ik ook. Toen ging de knop bij mij om en ging het eigenlijk veel beter.” 

Ook René kan dit beamen. “Op de eerste avond had ik het al meteen heel leuk tijdens een feestje in het zwembad, maar al snel kwam het besef dat ik mijn koppie er wel bij moet houden.” René geeft toe dat hij zich al snel zorgen maakte over wat Annebel voor beelden zou krijgen. Het is echter René die juist van slag is na het eerste kampvuur. “Toen ik Annebel tegen Hans hoorde zeggen: ‘Je kruipt in mijn hoofd, je wordt mijn ondergang hier’, was dat voor mij echt een domper. Ik dacht wel even dat Temptation de ondergang van mijn relatie werd.”

Gelukkig wist René zich al snel te herpakken. “Ik maakte me even heel druk – dat is ook wel te zien – maar ik ben mezelf daarna bij elkaar gaan rapen om weer die positieve mindset te krijgen die ik eigenlijk altijd heb. Het tweede kampvuurbeeld vond ik nog steeds niet top, maar ik begon me er wel beter door te voelen, omdat ik aan Annebel kon zien dat ze geen romantische interesse had in Ramon.”

Opnieuw meedoen aan Temptation Island

Al met al hebben René en Annebel een fantastische tijd gehad tijdens hun deelname aan Temptation. Het stel vindt het dan ook jammer dat de laatste aflevering – waarin zij te zien zijn – gisteren op Videoland verscheen. “Het was zoiets speciaals en dat is nu dan echt afgelopen. Het was echt een heel mooie ervaring; wie doet nou zoiets?”, reageert Annebel. “Ik vind het ook echt jammer dat het afgelopen is. Ik vind het ook zo leuk dat we zoveel positieve reacties hebben gekregen van kijkers. Eigenlijk smaakt dit wel naar meer…” 

Maarre, zou het stel dan ook openstaan om opnieuw mee te doen aan Temptation Island? Daarover twijfelen de twee. “Ik vond het wel echt een heel zwaar proces”, geeft René toe. “Het is wel echt moeilijk, maar als we weer de kans zouden krijgen om mee te doen, zou ik dat denk ik wel willen”, gaat de personal trainer verder. “Als we weer mee zouden doen, verloopt het proces waarschijnlijk precies hetzelfde en ben ik weer helemaal in de war”, vult Annebel aan. “Ik had Temptation zo onderschat; ik had me enorm verkeken op die twee weken. Dus eigenlijk hoef ik niet nog een keer mee te doen. Onze relatie is goed, dus waarom zouden we nog een keer meedoen?” 

Toch wil het stel reality-tv zeker geen vaarwel kussen. “Het lijkt me top om aan iets anders mee te doen, maar geen Ex on the Beach. Daar ben ik echt niet het type voor”, deelt René. Hij vervolgt dat het hem heel leuk lijkt om als stel mee te doen aan een programma. “Als er ooit een nieuw concept is waar je als stel aan mee kan doen, sta ik daar zeker voor open.” Ook Annebel sluit zich daarbij aan: “Dat lijkt me echt top. Dat zou ik wel doen hoor!”, reageert ze enthousiast. 

Beeld: RTL (Tom Cornelissen)

Laatste nieuws