Huh? Déze actrice keert terug in GTST

'Ik moest het heel lang geheim houden.'

Ze had haar kleedkamer al uitgeruimd en uitgebreid afscheid genomen, maar binnenkort is ze opnieuw te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Een halfjaar na haar gedwongen vertrek keert Babette van Veen nu tóch terug naar Meerdijk als haar personage Linda Dekker.

Geheim

Het was een enorme shock voor Babette toen ze vorig jaar te horen kreeg dat ze uit GTST werd geschreven. In december was ze voor het laatst te zien in de populaire soapserie. Dat ze een halfjaar later weer terug zou keren naar Meerdijk, had ze dan ook echt niet aan zien komen.

“Ik moest het heel lang geheim houden”, vertelt Babette aan RTL Boulevard. “Linda komt weer terug in Meerdijk. Ik zag het echt niet aankomen: ik had mijn spulletjes gepakt, ik had afscheid genomen. Ik heb een borrel gehad, een etentje gehad, een gouden horloge gehad. En ik ben weggegaan. Ik heb allemaal leuke dingen gedaan in de tussentijd, super naar m’n zin gehad.”

Terugkeer

Babettes GTST-pensioen was echter niet van lange duur. Ze kreeg onlangs namelijk een belletje met de vraag of ze wilde komen ‘praten’. “Natuurlijk wilde ik dat”, aldus de actrice. Niet alleen zij vond het jammer dat Linda uit de serie moest vertrekken, ook bij veel kijkers schoot dit besluit in het verkeerde keelgat. “Het is wel zo dat ik veel reacties kreeg van mensen die het niet leuk vonden dat Linda wegging”, weet Babette te vertellen.

Dat ze zal terugkeren zonder Joep Sertons aka Anton Bouwhuis, met wie ze jarenlang een stel speelde, vond Babette wel ‘een hobbel’. “Wij waren zo’n setje. Eigenlijk waren we een getrouwd stel”, vertelt ze openhartig. “Dus daar moest ik even overheen stappen. Ik vond het wel lastig. “Hoelang we weer kunnen genieten van Babette in GTST? Dat is nog niet bekend. “Ik kan wel zeggen dat ik niet vandaag of morgen weg ben”, vertelt ze. “Verder moet er gekeken worden wat ze willen met het personage.”

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Goede Tijden, Slechte Tijden

Laatste nieuws