Save some money: zo maak je bubble tea gewoon zelf

You're welcome!

Lees ook

Tijdens een dagje shoppen mag een bezoekje aan je favoriete bubble tea place natuurlijk niet ontbreken. Helaas is het zoete drankje niet bepaald goedkoop, vooral niet als je jezelf er iedere week op trakteert. Wat geld besparen? Je maakt bubble tea gemakkelijk zelf. Cheers!

Bubble tea

In Taiwan is bubble tea inmiddels uitgegroeid tot de nationale drank en ook in Nederland vergaart het zoete drankje steeds meer populariteit. Nog niet bekend met dit Aziatische drankje? Bubble tea is een combinatie van thee, melk, tapioca balletjes en eventueel vruchtensiroop. Deze tapioca balletjes worden gemaakt van cassave, maar hebben verder weinig smaak. De textuur komt veel overeen met die van gummibeertjes. De balletjes kun je gewoon eten, en door het schudden van de balletjes ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes.

Wanneer je regelmatig geniet van een bubble tea, weet je dat dit drankje behoorlijk aan de prijs kan zijn. Gelukkig kun je makkelijk wat geld besparen door het zelf te maken. Easy does it!

Het recept vind je onder de video.

Ingrediënten

  • 2 zakjes zwarte thee
  • 300 milliliter water (voor de zwarte thee)
  • 1 kopje zwarte Tapioca-parels (sago)
  • 900 milliliter water (voor het koken van de sago)
  • 125 millilter verse melk
  • 52 gram eetlepels suiker
  • ijsklontjes

Zo maak je het

  • Doe de twee zakjes zwarte thee in een kopje en giet er 300 milliliter gekookt water bij.
  • Laat de thee 3-5 minuten zitten. Verwijder de theezakjes en laat ze afkoelen.
  • Breng 900 milliliter water aan de kook.
  • Voeg de zwarte Tapioca balletjes aan het water toe. Roer dit continu door zodat het niet aan elkaar plakt.
  • Kook het op middelhoog vuur. Voeg zo nodig water toe tot de balletjes gaar en doorschijnend zijn.
  • Giet de balletjes af en was ze onder de kraan met koud water.
  • Los bruine suiker op in het water en doe hier de gekookte balletjes in. Dit voorkomt dat het aan elkaar plakt.
  • Doe in een groot drinkglas de gekookte zwarte Tapioca balletjes op de bodem van de beker. Voeg suiker of honing toe.
  • Giet er vervolgens de zwarte thee overheen.
  • Voeg de verse melk toe en meng dit er goed door.
  • Voeg vervolgens de ijsklontjes toe aan het glas. Even goed roeren.
  • Genieten maar!

Tip: Dit recept is ontzettend veelzijdig. Varieer bijvoorbeeld eens met de soort thee die je gebruikt of de hoeveelheden melk en/of suiker. Ook kun je met vruchtensiroop tal van verschillende smaakjes creëren. Yum!

Bron: Kookfans, Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook