Yolanthe over zomerse jeugdherinneringen

'Een vakantie kon mijn moeder zich niet veroorloven, toch wist ze er altijd wat van te maken.'

Summer is officially here! Waar Yolanthe Cabau tegenwoordig in de meest luxueuze oorden verblijft, bestaan haar favoriete zomerse jeugdherinneringen uit de meest simpele dingen. In het Grazia Zomerboek blikt ze terug op haar summer memories.

Heftige jeugd

“Tot mijn zesde heb ik op Ibiza gewoond. Ik vind het lastig om daar mooie herinneringen aan op te halen, omdat ik een heftige jeugd heb gehad en we in angst leefden”, vertelt Yolanthe openhartig. Daarna verhuisde ze samen met haar moeder naar Nederland. “In Nederland waren de zomervakanties lang, wij bleven altijd thuis. Een vakantie kon mijn moeder zich niet veroorloven”, herinnert de actrice zich nog goed.

Simpele dingen

Desondanks wist Yolanthes moeder er altijd een leuke zomer van te maken. “We zijn een keer over het hek van de buren geklommen toen zij op vakantie waren, om daar in tentjes in de tuin te slapen. Een groot avontuur”, blikt ze terug. “Mijn moeder was ook van het kampvuurtjes bouwen, met z’n allen marshmallows roosteren en elkaar spannende verhalen vertellen.”

“Simpele dingen die ik nu met Xess Xava doe”, vertelt Yolanthe over de nieuwe zomerherinneringen die ze met haar zoontje maakt. “Met corona hebben we een paar keer een tentje in onze achtertuin neergezet, onder de sterrenhemel. Xess vond het fantastisch. Het gaat om de herinneringen. Uiteindelijk maakt het niet uit of die worden gemaakt in Griekenland, de Caraïben of in de tuin.” Hear hear!

In het nieuwe Grazia Zomerboek vertelt Yolanthe verder openhartig over haar onzekerheden en hoe ze hiermee omgaat en doet ze een boekje open over haar liefdesleven. Benieuwd? Het Grazia Zomerboek is vanaf donderdag 23 juni te koop. 

Bron: Grazia (Anette de Vries) | Beeld: Martika Avalon

Laatste nieuws