Wat kun je doen om te voorkomen dat je smartphone oververhit raakt?

Het is verstandig om je hieraan te houden als je je telefoon nog lang wilt kunnen gebruiken.

Het wordt steeds een beetje warmer buiten, waar we erg happy mee zijn. Het liefst zitten we de hele dag in de tuin, op het balkon of in het park. Al die warmte is alleen not so nice voor je smartphone. Hoe kun je ervoor zorgen dat je telefoon niet (te veel) opwarmt?

Warme smartphone

Een smartphone kan behoorlijk opwarmen als je hem voor allerlei mobile games gebruikt, of als je hem een tijdje in je broekzak hebt gehad. De slimme toestellen van tegenwoordig zijn er meestal niet op gebouwd om flink op te warmen, maar in de zomer gebeurt dat before you know it. Je legt je toestel éven naast je neer in de tuinstoel en binnen no-time is je smartphone een flink aantal graden heter. Dat wil je zoveel mogelijk voorkomen, dus wat doe je eraan?

Afkoelen

Er zijn allerlei verschillende manieren om je smartphone af te laten koelen. Allereerst geldt natuurlijk: haal je smartphone uit de zon en leg hem ergens op een koele, goed geventileerde plek neer. Daarnaast: stay away, blijf er even een poosje van af. Als je een smartphone een tijdje niet gebruikt, hoeft de techniek in het toestel niets te doen. Dan wordt er dus ook geen extra hitte gecreëerd.

Heb je een hoesje om je toestel? Haal dat er dan tijdelijk af, zodat je smartphone de hitte beter kwijt kan. Tot slot is het een slim idee om je toestel even niet op te laden. De charger zorgt namelijk ook voor extra warmte in je toestel, wat je juist wilt voorkomen.

Nare gevolgen

Het oververhitten van je toestel kan nare gevolgen hebben. De hitte zorgt er namelijk voor dat de techniek binnenin het toestel minder goed werkt. Daardoor wordt je smartphone langzamer, blijft hij hangen en kan hij soms zelfs uitvallen. Ook is het niet goed voor de levensduur van het toestel als hij regelmatig te heet wordt. De accu kan er problemen door krijgen, waardoor je telefoon steeds sneller leegraakt (en dus weer vaker aan de lader moet, wat voor extra hitte zorgt…). In het ergste geval kan een oververhitte telefoon zelfs in de brand vliegen! Toch maar even een smartphone break inlassen dus, als je in de zon gaat zitten.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws