Eitje bakken à la Gabriel? Emily in Paris komt met eigen kookboek

Wij delen alvast één van Gabriels bekende recepten.

Lees ook

De Netflix-hit Emily in Paris is een groot succes. We zijn dol op de avonturen van Emily, de fashionable looks en – of course – de knappe chef-kok Gabriel. Wil jij de bekende omelet van Gabriel zelf ook eens proberen? Dan hebben we goed nieuws, want de makers van de serie hebben een heus kookboek gemaakt!

Stereotype

Een romantisch verhaal in de city of love, leuke personages in hippe outfits en de smaakvolle Franse keuken: het verbaast ons niet dat Emily in Paris een groot succes is. Toch was er ook kritiek, omdat de verhaallijn voorspelbaar zou zijn en de Fransen te stereotype werden neergezet. Gelukkig is er echter één stereotype dat absoluut op waarheid berust: Fransen kunnen fantastisch koken. Enne, in de serie is het vooral Gabriel die de lekkerste gerechten op tafel zet.

Recepten van Gabriel

En daar spelen de makers van Emily in Paris nu handig op in. Ze komen namelijk met een kookboek waarin alle recepten uit de serie te vinden zijn – en dat zijn er maar liefst vijfenzeventig! Van de hartige gerechten die de knappe chef-kok op tafel zet, tot de crème brûlée waar modeontwerper Pierre Cadault bij zweert. Maar de bekende ‘omelette aux fines herbes’ van Gabriel is toch wel een van de favorieten. “Oh my god, dit is geweldig”, zei Emily in de serie over het gebakken ei.

Emily in Paris Cookbook
© Weldon Owen

Emily in Paris: the official cookbook is te bestellen via Amazon voor €22,86.

Voorproefje

Lijkt dat omelet jou ook wel iets? Lucky you! Want dat recept is als voorproefje alvast gepubliceerd. Of het maken van deze ‘omelette aux fines herbes’ ook een eitje is? Daar kom je maar op één manier achter. Tijd om de keuken in te gaan!

Ingrediënten voor 2 personen: 

• 4 eieren
• 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook, dragon, bladpeterselie en kervel of vers kruidenmengsel naar keuze
• Fijn zeezout
• 2 eetlepels ongezouten boter

Zo ga je te werk:

• Breek de eitjes en klop ze met een vork in een kom, samen met de helft van het kruidenmengsel en een snufje zout.
• Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel boter toe en kantel de pan terwijl de boter smelt om alles mooi te verdelen. Schenk de helft van de losgeklopte eieren in de pan.
• Laat de eieren lichtjes stollen en gebruik een spatel om te roeren tot je een romige brei hebt. Zorg dat ze niet aan de bodem blijven plakken of bruin worden. Als dat gebeurt, maak je ze voorzichtig los met de spatel. Zorg voor een even laag die mooi verdeeld is over de hele pan.
• Haal vervolgens de pan van het vuur en til de handgreep op, kantel de pan van je af en plooi de omelet voorzichtig in twee. Je hebt nu een ovale vorm.
• Serveer op een bord en voeg nog wat van de kruidenmix toe. Voor de tweede omelet herhaal je bovenstaande stappen. Veeg de pan wel eerst schoon en laat opnieuw de rest van de boter smelten. Et voilà, eet smakelijk!

Bron: HLN | Beeld: Emily in Paris 

Laatste nieuws

Zie ook