Grazia tipt: dit zijn de leukste cadeaus voor Vaderdag

Zo zet jij je vader in het zonnetje op 19 juni.

Op 19 juni is het weer zover: Vaderdag. Het perfecte moment om je (bonus- of schoon)vader in het zonnetje te zetten met een mooi cadeau. Geen inspiratie? We’ve got your back! Wij hebben de leukste cadeautjes voor elk budget op een rij gezet.

Dat zit wel snor

Denk je bij een cadeau voor je vader niet meteen aan Lush? Think again. Lush heeft namelijk een speciale Vaderdagcollectie gelanceerd. Onze favoriet? Dat is toch wel de Big Moustache-zeep. Baardmos heeft een ontstekingsremmende werking en wordt al eeuwen gebruikt in de huidverzorging. Deze zeep, in de vorm van – you guessed it – een snor, is geschikt voor snor, baard, handen en lichaam. Oftewel, een leuk cadeau voor iedere dad. Hier te koop.

Lush
€8,00

Tijd voor snacks

Is jouw vader een echte keukenprins, of juist helemaal niet? Met de Mi Smart Air Fryer maakt het allemaal niet uit, want hiermee kan iedereen eten bereiden. Van ontdooien tot bakken, dit apparaat kan het allemaal. Enne, het is ook nog eens een gezond alternatief voor frituren en bakken in een pan. De temperatuurinstellingen variëren van 40°C tot 200°C en het apparaat heeft slimme functies, zoals bedienen op afstand via Google Assistant en Amazon Alexa. En aangezien jij kunt meegenieten van de snacks, of andere culinaire hoogstandjes die je dad bereidt, is dit cadeau een absolute win-win. Hier te bestellen.

€129,99

Een goed gesprek

Zin in een goed gesprek met je vader? Dan is het boek Pap, vertel eens… van Elma van Vliet het perfecte cadeau. Van je vaders lievelingsknuffel toen hij kind was tot momenten die hij nog eens over wil doen, het komt allemaal aan bod in dit boek. Door met je vader te praten over herinneringen, dromen en wensen en dat op te schrijven, geef je verhalen van generatie op generatie door. Hier te bestellen.

Pap vertel eens
€20,99

Cheers to daddy

Houdt jouw vader wel van een drankje op z’n tijd? Dan is deze tequila een leuke optie om 19 juni cadeau te doen. Tequila is inmiddels het shotjesimago ontstegen, mede dankzij de opkomst van kwalitatieve merken zoals Mijenta. Mijenta zet volledig in op de beste tequila die onder duurzame omstandigheden wordt geproduceerd en verpakt. Zo krijgt de agave alle tijd om te groeien en worden de labels gemaakt van agavepulp. Je hebt de keuze uit Mijenta Tequila Blanco en Mijenta Tequila Reposado, die zes maanden op hout rijpt. Cheers! Hier scoor je jouw fles.

€59,95

Pump it up

Fixt jouw vader ook altijd jouw platte band? Dan is de Xiaomi Draagbare Elektrische Luchtcompressor 1s het ultieme cadeau voor Vaderdag. Deze alleskunner heeft binnen no time je fiets- scooter-, motor- of autoband, maar bijvoorbeeld ook je basketbal of luchtbed weer opgepompt. Met deze handige gadget kan jouw vader z’n autobanden tot wel 8 keer bijvullen op één acculading en met zijn compacte formaat past hij in bijna elke zak of tas. Zo is je vader voorbereid op alle scenario’s en heb jíj ook nooit meer een platte band. Hier te koop.

€53,95

Behind the scenes

Voor de vaders die van lezen houden is het boek Uitsmijter een aanrader. In deze nieuwe non-fictie geeft uitsmijter Marcus Tribeldi een uniek kijkje achter de schermen van het Amsterdamse uitgaansleven. Het boek bestaat uit waargebeurde verhalen die maatschappelijke en ethische thema’s aansnijden, zoals etnisch profileren, uitgaansgeweld en drugs- en alcoholgebruik. Het gaat ook over Amsterdamse gezelligheid, groupies van middelbare leeftijd, memorabele optredens en vreemde snuiters. Oftewel: een boek voor iedereen die van een feestje houdt (of hield). Hier te koop.

€20,95

Daddy cool

We hopen natuurlijk op een zonnige Vaderdag, zodat we er lekker op uit kunnen! Een heerlijke verkoeling kan dan ook niet ontbreken. Enne, dat kost je op 19 juni geen geld. Op de Overtoom in Amsterdam, vlak achter het Vondelpark, zit sinds kort gelateria Miuz. Hier maken ze iedere dag verse gelato met de hand en eigenaar Carlo is niet vies van experimenteren met smaken. Zo staan er burratagelato en appelsapgelato op het menu, naast klassiekers als pistache, citroen en tiramisu. Op Vaderdag heb je een extra goede reden voor een bezoekje aan Miuz, want dan krijgen alle vaders gratis gelato!

Gratis!

Erop uit

Hoewel het leuk is om een fysiek presentje te geven op Vaderdag, kun je er ook voor kiezen om erop uit te gaan. Wat dacht je van een dagje naar de dierentuin, gezellig uit eten of een workshop volgen? Je (schoon- of bonus)vader vindt het vast en zeker leuk om (nog) meer tijd met jou door te brengen. Want wat is er leuker dan samen herinneringen maken? Fijne Vaderdag!

Beeld: Modern Family

Laatste nieuws