Mega schattig: zo zag Antoon er vroeger uit

Awh!

Met hits als HyperventilatieHallo en Hotelschool is Antoon niet meer uit de Nederlandse hitlijsten weg te denken. En dat terwijl hij nog maar 20 jaar oud is. Benieuwd hoe de knappe zanger en rapper er vroeger uitzag?

Uit de oude doos

Met zijn catchy nummers en knappe looks heeft Antoon (die eigenlijk Valentijn Verkerk heet) niet alleen de Nederlandse hitlijsten, maar ook onze harten veroverd. En niet alleen die van ons, want de jonge zanger heeft inmiddels al bijna 200 duizend volgers op Instagram. Daar deelt hij regelmatig toffe beelden van optredens, behind the scenes-kiekjes en foto’s van vroeger. Enne, hoewel wij dachten dat Antoon niet nóg cuter kon worden, bewijzen deze kiekjes uit de oude doos dat dat wel degelijk mogelijk is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antoon (@antoonpb)

Young go getter“, schrijft Antoon bij het kiekje van vroeger. Dat de zanger er al vroeg bij was, is niet gelogen. Toen hij slechts vijftien jaar oud was, stopte hij namelijk met zijn vwo-opleiding om zijn muziekdroom te verwezenlijken. Hij werd als jongste kandidaat ever aangenomen op de Herman Brood Academie, waar hij Big2 van The Opposites leerde kennen. Hoewel hij er eerst van droomde om de nieuwe Afrojack te worden, besloot hij zich later te richten op een zang- en rapcarrière.

En met succes! Antoon sloot zich als eerste artiest aan bij platenlabel Dreamteam Music, dat in 2020 werd opgericht door Twan van Steenhoven aka Big2. Een jaar later bracht hij zijn debuutalbum, De Nacht Is Van Ons, uit. Inmiddels heeft Antoon meerdere keren in de top 10 van de Nederlandse Top 40 gestaan, met hits als Vluchtstrook en Hallo.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Antoon (@antoonpb)

Moeilijke periode

Waar de muziekcarrière van Antoon in een stroomversnelling zit, heeft de jonge zanger het de afgelopen periode niet makkelijk gehad. Vlak nadat zijn eerste album uitkwam, overleed zijn moeder. “Ze had kanker en was al vijf jaar ziek”, vertelde Antoon begin dit jaar aan LINDA.meiden. “Eerst stopte ik mijn verdriet weg. Keihard werken, nieuwe muziek maken. Als mensen me ernaar vroegen, stak ik een voorbereid riedeltje af. Ik wilde niet bij mijn gevoel komen”, aldus de zanger.

Na een half jaar merkte Antoon dat hij zijn emoties niet langer weg kon stoppen. Hij kreeg te maken met zowel fysieke als mentale klachten. Inmiddels heeft hij een manier gevonden om ermee om te gaan, door erover te praten en te mediteren. “Zeg alleen niet tegen me dat ik haar dood ‘een plekje heb gegeven’. Dat vind ik zo’n bullshit. Het is nog even kut als een jaar geleden. Ik heb alleen een manier gevonden om ermee te dealen”, vertelt hij openhartig.

Grote show

Ondanks het grote gemis en verdriet dat Antoon voelt, kijkt hij ook enorm uit naar de toekomst. Zijn eerste tour zit er net op, maar een volgend groot optreden is alweer gepland. Op 17 december staat de jonge zanger slash rapper namelijk voor het eerst in de Ziggo Dome, waar hij nummers van zijn nieuwe album (dat binnenkort uitkomt!) zal gaan zingen. We can’t wait!

Bron: Instagram @antoonpb, Grazia (archief), LINDA.meiden | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws