Yes! Dit is wanneer Fate: The Winx Saga seizoen 2 te zien is

De eerste beelden (mét Flora) beloven al veel goeds.

Lees ook

Het is inmiddels al bijna anderhalf jaar geleden dat het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga op Netflix verscheen. De live action-remake van Winx Club was meteen een groot succes en een tweede seizoen werd dan ook al snel aangekondigd. Enne, het is nu eindelijk bekend wanneer we dit vervolg kunnen verwachten.

Kritiek

Eind januari 2021 ging het eerste seizoen van Fate: The Winx Saga in première op Netflix. De serie zorgde meteen voor een grote dosis nostalgie en jeugdherinneringen bij fans van de populaire animatieserie. Toch was een aantal kijkers nogal teleurgesteld, omdat de serie te veel zou afwijken van de originele animatieserie.

Flora

Het lijkt erop dat Netflix heeft geluisterd naar deze klachten, want in het tweede seizoen wordt er het een en ander aangepast. In het eerste seizoen misten kijkers een belangrijke hoofdrolspeler, namelijk Flora. Deze zal wél te zien zijn in het tweede seizoen – zo blijkt uit de allereerste beelden die de streamingdienst van seizoen 2 van Fate: The Winx Saga deelt.

Releasedatum

Netflix deelt niet alleen de eerste beelden van het nieuwe seizoen, ook verklapt de streamingdienst wanneer we dit vervolg kunnen verwachten. “Dit najaar op Netflix”, valt er te lezen bij de teaser. We zullen nog even moeten wachten op een concrete releasedatum, maar wij houden de maanden september, oktober, november en december alvast vrij.

Nieuwe castleden

Voor het tweede seizoen zijn er een aantal nieuwe castleden ingehuurd. Brandon Grace zal Grey gaan spelen. Éanna Hardwicke speelt Sebastian en Paulina Chávrez speelt Flora. Ook keren Bloom, Stella, Aisha, Terra, Musa, Beatrix, Riven, Sky, Dane, Sam, Andreas en Silva terug in het nieuwe seizoen.

Showrunner Brian Young onthulde onlangs al het een en ander over het nieuwe seizoen. “Terwijl Bloom’s verhaal verdergaat, kan ik niet wachten tot jullie meer leren over Aisha, Stella, Terra en Musa. En je weet maar nooit wie volgend seizoen nog meer verschijnt.”

Verhaal

De serie gaat net zoals de originele Nickelodeon-serie over vijf vriendinnen, die ieder toverkrachten hebben. Op de magische school Alfea proberen ze deze toverkrachten te perfectioneren. Dat gebeurt echter niet zonder slag of stoot, want de meiden krijgen te maken met rivaliteit, liefde en het bovennatuurlijke.

Bron: TagMag, Grazia (archief), Netflix | Beeld: Fate: The Winx Saga

Laatste nieuws

Zie ook