Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lifehack: zo kun je goed fietsen met een lange rok aan

Aha!

Young beautiful, elegantly dressed woman with bicycle

In de zomer doen we niets liever dan flaneren in een lange rok of gorgeous jurk. Maar zoals echte Nederlanders stappen we dan wel eerst even op de fiets om richting terras te gaan, en dát gaat dan weer niet helemaal van een leien dakje met zo'n flowy outfit. Gelukkig is er een heel simpele lifehack. We leggen het je uit!

Elegant op de fiets

We zijn groot fan van onze fiets: binnen no-time ben je op plaats van bestemming, zonder gedoe met OV. Maar een wijde rok komt al snel tussen je spaken, en in strakke rok opstappen? No way dat dat charmant gaat gebeuren.

Onderweg ben je vervolgens continu bezig met het rechttrekken van je jurk of rok, en als gevolg heb je je ogen eigenlijk niet meer goed op de weg. Aiii...Maar dat is dus heel simpel op te lossen. De benodigdheden? Een elastiekje, en een muntje.

Lifehack

Om te voorkomen dat je de hele weg je jurk moet vasthouden, gebruik je simpelweg een muntstuk van bijvoorbeeld 50 cent. Duw deze aan de achterkant van je rok naar voren, tussen je benen door. Aan de voorkant pak je de munt vervolgens vast door de stof heen, en wikkel je het elastiekje er stevig omheen.

Nu heb je de voor- en achterkant van je rok in feite aan elkaar vastgemaakt, waardoor er twee pijpen ontstaan zoals met een gewone broek. Zo kun je makkelijk op de fiets stappen, zónder zorgen over inkijk, opvliegende stof, of kleding tussen je spaken. Thank us later!

Bron: Libelle | Beeld: iStock