Foutje, bedankt: WhatsApp laat je straks gestuurde berichten aanpassen

Nooit meer grappen over je typo's in de groepschat.

Lees ook

Het team achter WhatsApp zit bepaald niet stil. Zo kwam er onlangs eindelijk de mogelijkheid om met emoji snel te reageren op berichtjes, en nu komt er een andere handige functie bij: je berichtjes na het versturen bewerken! Dit heeft techsite WABetaInfo ontdekt.

Oops

Het is je vast wel eens overkomen: je maakt één keer een typo in de groepschat en direct krijg je ál je vrienden over je heen met eindeloze grappen over je slip of the finger. Maar je kunt hen binnenkort te slim af zijn!

De techies bij WABetaInfo weten namelijk te melden dat WhatsApp binnenkort een functie krijgt om al verstuurde berichten te bewerken. Die typo kun je dus binnen no-time fixen.

Poging twee

De site laat weten dat dit niet de eerste keer is dat de bewerkingsfunctie in ontwikkeling is. Zo waren er vijf jaar geleden ook al verwijzingen naar de Edit-knop te vinden, maar uiteindelijk is de hele functie vervolgens geschrapt. Nu lijkt het er dus op dat WhatsApp de optie toch nieuw leven inblaast.

Wanneer en hoe de functie precies moet uitkomen, is overigens nog niet bekend. WABetaInfo heeft HIER enkele screenshots gedeeld van hoe de optie eruit zou moeten zien. Het lijkt erop dat er geen ‘history’-functie komt om te zien hoe je bericht er voor de bewerking uitzag, maar who knows: wat niet is, kan nog komen.

Exit WhatsApp

Voor WhatsApp-gebruikers met écht oude telefoons zit de kans er trouwens dik in dat zij deze nieuwe functie namelijk niet meer gaan meekrijgen. Op 24 oktober stopt namelijk de ondersteuning voor iPhones die geen iOS 12 of hoger draaien. Na deze datum is de app dus niet meer te gebruiken op deze telefoons. Maar goed – dan hebben we het wel over telefoons zoals de iPhone 5 en 5c, die al in 2012 en 2013 uitkwamen.

Bron: WABetaInfo | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook