Deze cute haarstijl uit de jaren ’90 gaat helemaal viral op TikTok

'Baby spice, is that you?'

Lees ook

Je kunt het bijna niet gemist hebben: de nineties en zeroes zijn helemaal hot. Zo gaat er nu ook een supersimpele haarstijl viral op TikTok die behoorlijk lijkt op wat we in de jaren negentig droegen. Simpel en stylish? Yes please! Dit is hoe je het kapsel zelf creëert.

Criss-cross

Als nineties baby weet je ongetwijfeld nog dat kapsels vroeger niet gek genoeg konden zijn. Twists en kralen, zig-zag-scheidingen, liters gel en eindeloze haarknipjes. Eén simpele trend verovert op dit moment TikTok: de criss-cross staartjes! Net even iets meer oomph in je look dan een simpele ponytail, zonder eindeloze moeite.

Obsessed

Wij zijn in elk geval groot fan van de haarstijl. Canadese kapsel-TikTokker Wendy Pearl Orr laat zien hoe simpel je deze haarstijl voor elkaar krijgt. Je begint met een middenscheiding, en pakt aan beide kanten vooraan een klein vierkantje dat je in een elastiekje doet. Deze draai je vervolgens kruislings over elkaar naar de achterkant van je haar, waar je ze aan een extra pluk vastzet met nog een elastiekje. Even teasen voor dat extra stukje volume en die rocker chic aesthetic, en klaar!

@wendypearlorr Rocking rocker vibes 🤘🏼 #fyp #fypシ #foryoupage #hairtok #hairtutorial #hairinspo #hairlove #yeg #fypage ♬ original sound – Wendy Pearl Orr

Nineties of noughties?

Of het nu een nineties of noughties look is? Daar zijn de meningen over verdeeld. In elk geval hebben verschillende andere beauty-TikTokkers het kapsel bij zichzelf al nagemaakt, en ook in de comments is iedereen razend enthousiast. “Giving Baby Spice vibes”, schrijft een kijker, en een ander laat weten: “Ik had m’n haar zo voor m’n schoolgala in de early 00’s met kleine hair jewels!” Kortom: met een paar butterfly clips of glitterende haarjuwelen til je deze 90’s look zo naar het nieuwe millennium. Simpel, stylish én versatile!

Bron: NSMBL | Beeld: Clueless

Laatste nieuws

Zie ook