Nienke Plas: ‘Mijn wilde periode was veel te kort, en ook niet wild genoeg’

'Ik ben best preuts geweest.'

Lees ook

In Fuck de Liefde 2 keert Nienke Plas terug als (voormalig) eeuwige vrijgezel Kiki. Maar opeens zijn daar toch trouwplannen – kan Kiki dat wel aan? In de nieuwste Beau Monde is Nienke het hemd van het lijf gevraagd. Lijkt zij eigenlijk een beetje op Kiki?

Nienke en Kiki

De 36-jarige Nienke Plas is inmiddels al even gelukkig met hubby Resley Stjeward. Kids Frenky-Dean en Novi-Jaxx maken het gelukkige gezinnetje compleet. In die zin lijkt Nienke dus absoluut niet op Kiki, vertelt ze.

“Kiki heeft ‘koudwatervrees’ omdat ze altijd heel vrij was. Ze vraagt zich af: wil ik dit wel inleveren, wat krijg ik ervoor terug, en word ik daar gelukkig van? Ik heb zelf die twijfels gelukkig nooit gehad toen ik ging trouwen, maar ik had ook niet zo’n wild leven als Kiki. Zij denkt dat ze nooit meer het plezier kan hebben zoals ze dat altijd had, maar ík geloof dat het in een goed huwelijk alleen maar leuker wordt”, deelt ze met Beau Monde.

Wilde periode

En echt zo’n vrije, wilde periode als Kiki? Dat heeft Nienke ook niet helemaal gehad. “Die periode was veel te kort, en ook niet wild genoeg. Je vergelijkt jezelf toch met vriendinnen – wat hebben zij gedaan en hoeveel bedpartners hebben zij gehad? – en dan ben ik best preuts geweest. Toch denk ik dat je niet naar anderen moet kijken, maar naar waar je je zelf goed bij voelt. Ik ben niet iemand die met jan en alleman gaat.”

Dat de liefde je soms gekke dingen laat doen, daar staat Nienke dan weer wel helemaal achter. “Als jonge meid heb ik wel eens andere meiden door de telefoon getrokken en uitgescholden, omdat ik vond dat ze te veel om mijn vriendje heen hingen.” Oei! Maar dat beschermende instinct past haar nu goed als moeder, deelt ze: “Als je kinderen krijgt, breekt weer een nieuwe fase aan. Die liefde is zo groot dat je overal toe in staat bent. Als iemand hen iets dreigt aan te doen, zou ik denken: oké, wie moet ik omleggen?”

Bron: Beau Monde | Tekst: Jill Waas | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook