Kim Kardashian legt uit waarom ze rechten ging studeren

De realityster wil dolgraag in de voetsporen van haar vader treden.

Kim Kardashian is druk bezig om in de voetsporen van haar vader, topadvocaat Robert Kardashian, te treden. Hoewel veel mensen zo hun twijfels hadden over de studiekeuze van de realityster, is Kim nog steeds lekker op weg. In de nieuwste aflevering van The Kardashians legt ze uit wat haar grootste motivatiebron is om advocaat te worden.

Studie rechten

In 2019 maakte Kim Kardashian wereldkundig dat ze aan een vierjarige opleiding rechten zou gaan beginnen. Natuurlijk liet de realityster dat spannende nieuws niet terloops vallen, maar kondigde ze haar nieuwe studiekeuze aan door middel van een Vogue-cover. As you do

In de twee jaar nadat ze haar rechtenstudie aankondigde, zette Kim alles op alles om het zogenoemde baby bar-examen te halen. Dit is een examen voor eerstejaars rechtenstudenten en duurt maar liefst zeven (!!) uur. In Keeping Up With The Kardashians legde de realityster destijds uit: “Je moet vier uur lang essays schrijven en er zijn 300 meerkeuzevragen.” Helaas wist Kim het examen de eerste, tweede keer én derde keer niet te halen – wat niet zo gek is, want de slagingskans was slechts 20,7 procent. Eind 2021 bleek het gelukkig vier keer scheepsrecht te zijn voor de Kardashian-telg. “OMFGGGG I PASSED THE BABY BAR EXAM!!!“, liet ze toen weten op Instagram.

Bewijsdrang

In de nieuwste aflevering van The Kardashians vertelt Kim openhartig waarom ze rechten is gaan studeren. “Het begon met dat ik meer wilde leren en dat ik anderen wilde helpen”, begint de realityster. “Maar daarna werd het ook een manier om mezelf te bewijzen. Niemand heeft ooit een realityster met een sextape gerespecteerd. En ik heb altijd geprobeerd om dat stigma te doorbreken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Kardashians (@kardashianshulu)

Kim vertelt dat ze graag aan zichzelf wil bewijzen dat ze de rechtenstudie kan voltooien. Toch is het een mooie bonus als ze daarmee ook aan de wereld kan laten zien dat ze meer is dan ‘een realityster met een sextape’. “Uiteindelijk is het ook een enorme f*ck you naar iedereen die dacht dat ik niet meer ben dan alleen dat.” You go, Kim!

Bron: Instagram @kardashianshulu, ELLE Australië, NSMBL | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws