Fun facts over Bridgerton: deze dingen wist je waarschijnlijk nog niet over de cast

Wist je bijvoorbeeld dat acteur Jonathan Bailey eigenlijk auditie deed voor een andere rol?

4. Het karakter Will Mondrich is gebaseerd op een echte vechter

Acteur Martins Imhangbe, die de rol van Simons vriend and professioneel bokser Will Mondrich vertolkt, liet weten dat zijn personage gebaseerd is op de echte Britse bokser Bill Richmond.

5. In het echt zijn de actrices die de rollen van Eloise en Penelope spelen ook beste vriendinnen

Claudia Jesse (Eloise Bridgerton) en Nicola Coughlan (Penelope Featherington) spelen in Bridgerton beste vriendinnen, maar in real life kunnen de twee ook heel goed door één deur. Sterker nog: de twee klikten zo goed op de set, dat ze buiten de serie om ook heel goede vriendinnen werden. “Met Claudia werken was zo makkelijk. Ze is de liefste persoon, zo open en zo’n getalenteerde actrice. We kregen zelfs de bijnaam Peneloise”, prees Nicola haar vriendin al eens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bridgerton (@bridgertonnetflix)

6. De cast heeft een Bridgerton-WhatsAppgroep

WhatsAppgroepen zijn niet alleen voor de commoners, ook de acteurs uit Bridgerton hebben er een met de castleden. Ze ondervonden namelijk dat het in coronatijd best lastig was om de contacten te onderhouden. En inderdaad, wat is dan een betere oplossing dan een WhatsAppgroep oprichten? “De lockdown maakte het moeilijk, maar gelukkig is er Zoom en WhatsApp’, zei acteur Jonathan Bailey daarover.

7. Nicola Coughlan wist eerst niet dat haar karakter Lady Whistledown zou zijn

Niemand minder dan Penelope Featherington bleek aan het eind van seizoen 1 Lady Whistledown te zijn. Dit was een enorme schok voor de kijker, maar ook wel een beetje voor actrice Nicola Coughlan. Toen ze de rol net kreeg, wist ze hier niets vanaf. Nadat ze zich in de boeken ging verdiepen via een forum, las ze het. “Ik had maar een paar dagen om me voor te bereiden op de auditie, dus had de boeken niet gelezen. Toen ik erachter kwam, dacht ik: ‘Dat kan niet kloppen!’ Het was echt een verrassing.”

Bron: Elegance | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws