Let’s celebrate motherhood: bekende moeders over de bijzondere band met hun kinderen

'Dat je van elkaar geniet en alles tegen elkaar kunt zeggen.'

Lees ook

Het blijft iets bijzonders om moeder te zijn. Je draagt de verantwoordelijkheid voor een mini-versie van jezelf en je bouwt een bijzondere band op met je kind. Om het moederschap te vieren slaan Cabau Lifestyle en Grazia de handen ineen en nodigden we vier moeders uit voor een bijzondere shoot.

Bijzondere band

Om extra stil te staan bij het moederschap nodigden Cabau Lifestyle en Grazia vier moeders mét hun kids uit voor een bijzondere shoot, waarbij niet alleen mooie momenten werden vastgelegd, maar ook besproken. Zo vertellen de moeders uitgebreid over hun unieke band met hun kids.

Ann Dominique (31) is de moeder van de vrolijke, lieve Fallon (2) en is in verwachting van haar tweede dochtertje. “Het voelt heel bijzonder om een leven te dragen”, vertelt ze. Ann Dominique droomde altijd al van het krijgen van twee meisjes, maar vindt het wel lastig om te bedenken dat ze straks nóg een meisje krijgt waar ze evenveel van gaat houden als van Fallon. “Hoe is dat? Hoe gaat zij zijn? Is ze een heel ander kindje, of juist hetzelfde? Ik ben heel erg benieuwd. Dat is voor mij super spannend en nieuw.”

Zelf heeft Ann Dominique een heel bijzondere band met haar eigen moeder, die ze graag voortzet met haar eigen dochters. “Dat je beste vriendinnen bent, van elkaar geniet en alles tegen elkaar kunt zeggen. Ik heb die band ook met mijn moeder en Fallon heeft dat denk ik ook met mij”, weet ze te vertellen. “Hoe ik vroeger ben opgevoed en hoe wij met elkaar omgaan, dat wil ik ook met Fallon, ons volgende dochtertje en mijn vriend.” De bijzondere band met haar gezin is voor Ann Dominique mega belangrijk. “Als ik dit en mijn familie niet zou hebben, dan zou ik mij heel eenzaam voelen.”

Fun mom

Thirza (37) weet precies hoe het is om een echte girls’ mom te zijn. De prachtige moeder heeft maar liefst drie dochters: Amélie (9), Isabel (6) en Louise (5). “Ze zijn heel leuk met elkaar, maar soms is er ook flinke ruzie. Dat hoort er allemaal bij, het is supergezellig met zoveel dames in huis”, vertelt Thirza over haar drie meiden. Met elk van haar dochters heeft ze weer een andere band. “Isabel geeft kledingadvies, wanneer ik een bepaalde combinatie aan heb zegt ze weleens: ‘Ah mam, je kan beter dit aantrekken!’ Dan pakt ze iets uit mijn kast en dan zegt ze: ‘Kijk maar!’ Vaak heeft ze dan gelijk ook. Dat vind ik wel heel erg leuk. Amélie vindt het leuk om onze hond Toby in de ochtend uit te laten, dat geeft haar ook een rustmomentje en Louise helpt graag mee tijdens het koken. Ze kan heel netjes snijden en ook dit is een rustmoment.”

Hoewel Thirza ervan geniet om de leuke en gezellige moeder te zijn, vindt ze het ook belangrijk om streng te zijn en haar grenzen aan te geven. Ook probeert ze haar dochters mee te geven hoe je jezelf kunt kalmeren. “Er zijn zoveel dingen die je kunnen uitdagen zodat je je geduld en kalmte verliest. Soms lukt het mij niet om mijzelf rustig te houden. Dan leg ik uit waardoor dat komt en hoe ik ervoor kan zorgen dat het wel lukt, maar dat ik dat soms vergeet”, vertelt ze. “Voor mijn meiden vind ik belangrijk dat ze dit weten: ‘Oké, als het even niet lukt of ik heb geen geduld dan kan ik dit of dat doen om rustig te worden.’ Soms wanneer iemand écht heel boos is dan zeg ik: ‘Pak maar een kussen, ga er maar even in schreeuwen, gooi het er maar uit.’ Je moet het ook niet onderdrukken en vaak helpt het om gewoon even te schreeuwen. Daarna liggen we in een deuk.”

Nog een tip om je kinderen rustig te krijgen, is door kindermeditatie met ze te doen. Hiermee komen niet alleen je kinderen tot rust, ook voor moms is het een ontspanmomentje. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat meditatie onder andere voor een verbeterde concentratie zorgt, stressverlagend werkt, je helpt om beter te slapen en het empathisch vermogen vergroot. Benieuwd geworden? Via de Cabau app kun je makkelijk met je kids kindermeditatie doen. Namaste.

Wijntjes drinken en kletsen

Waar Ann Dominique en Thirza nog jonge kinderen hebben, heeft Petra (54) twee volwassen dames in huis: Femke (26) en Sabine (23). De moeder probeert zoveel mogelijk met haar dochters samen te doen. “Doordeweeks lukt het niet altijd, maar we proberen het wel. Bijvoorbeeld op vrijdagmiddag een wijntje drinken in de zon. De tijd die we voor elkaar vrijmaken is ook iets waar ik trots op ben als moeder”, vertelt Petra openhartig.

Petra met haar dochters Femke en Sabine | Beeld: Alessa Photography

Dochters Femke en Sabine knijpen in hun handjes met een moeder als Petra. “Soms hoor je van die verhalen dat kinderen thuis niet veel zeggen, maar ik vertel eigenlijk alles thuis. Echt al van jongs af aan kwam ik thuis, ook na het feesten vertelde ik wat ik allemaal had gedaan. Als wij samen uitgaan of iets doen dan weten mijn ouders het eigenlijk gelijk. Geheimen houden voor elkaar lukt ons niet.”

De meiden willen allebei later graag moeder worden en weten al precies welke eigenschappen van hun eigen moeder ze willen doorgeven. “Ik denk dat ik ze heel veel liefde zou geven en alles voor ze zou doen”, vertelt Femke. “Mijn moeder probeert wel altijd haar best te doen, ook als wij soms een beetje boos doen blijft mijn moeder eigenlijk continu lief. Je doet nog steeds alles. Ik hoop later dat ik dat ook kan doen, er doorheen prikken als mijn kinderen later moeilijk doen.” Daar sluit sister Sabine zich volledig bij aan. Ze voegt toe: “Net zoals mijn moeder zou ik ook wel veel thuis zijn. Ik vind het zelf ook heel erg fijn als mijn moeder er is en we samen een kopje thee kunnen drinken en niet in een leeg huis terechtkomt.”

Boys’ mom

Voor Kelly Beukers (26) geen dochters, maar twee jongens – een tweeling! Jackson en James zijn inmiddels twee jaar oud en zijn Kelly’s grootste liefdes. De boys’ mom is maar wat trots om met haar zoons door de stad te lopen. “Dan voel ik mij heel krachtig, van: dit zijn mijn kinderen! Ik wil altijd een beetje pronken, dus als ik in de stad loop denk ik: ja kijk maar, dit zijn mijn twee boys! Op zulke momenten voel ik mij echt heel krachtig als moeder zijnde”, weet Kelly te vertellen.

“Voordat je moeder bent wil je meer een soort van gezien worden, bijvoorbeeld: kijk eens wat voor een outfit ik aanheb. Of: kijk deze leuke schoenen die ik nieuw gekocht heb of het posten van selfies”, gaat de boy’s mom verder. “Nu post ik het liefste foto’s van mijn kinderen en met mijn kinderen, omdat ik zo trots op ze ben. Dus het is echt een heel ander soort pronken!”

Wil je meer weten over de viertal moeders? Lees de complete verhalen op de website van Cabau Lifestyle. Of houd Grazia in de gaten, aangezien we nog veel meer inspirerende verhalen van de vier moeders en hun prachtige kids gaan delen.

De Cabau app

Net als Ann Dominique sporten tijdens je zwangerschap, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je tips nodig om je kinderen rustig te krijgen of in slaap te laten vallen? Dan is de Cabau app een must op je telefoon of tablet. In de Cabau app staan talloze workouts voor beginners, gevorderden én zwangere vrouwen. Ben je een beginner en heb je niet veel tijd? Kies dan voor de 10-minute workout om elke dag te bewegen. Zin om flink te zweten op je vrije dag? Join Yolanthe en Jim dan in een kettlebell workout class. Liever een avondje relaxen? Kies dan voor yoga of meditatie. Kortom: van HIIT-cardio en booty-workouts tot aan yoga, low impact workouts en meditaties, in de Cabau app is voor ieder wat wils. Voor zwangere vrouwen zoals Ann Dominique vind je er ook low-impact workouts en pregnancy workouts, die rekening houden met jouw babybuik.

Sporten met Yolanthe? Dat kan in de Cabau app | Beeld: Alessa Photography

Zelf tot rust komen of samen met je kinderen mediteren? Ook dat is mogelijk in de Cabau app. Speciaal voor kinderen is er bijvoorbeeld een slaapmeditatie om kinderen rustig te krijgen voor het slapengaan. Maarre, die is natuurlijk ook handig om te doen als je kids overdag lopen te stuiteren. Tip!

Cabau Lifestyle

Cabau Lifestyle is opgericht vanuit de missie om een plek te vormen voor vrouwen waar ze elkaar kunnen inspireren en motiveren. Een plek waar elke vrouw zichzelf mag en kan zijn, maar ook waar elk verhaal telt en elk verhaal uniek is. Met de Cabau Lifestyle community via de app, de besloten Facebook-groep Bloom Talk en de overige social mediakanalen wordt deze ‘plek’ gevormd. Balans tussen Body & Mind vormt de basis van de Cabau Lifestyle. Opgericht door Yolanthe Cabau, is Cabau Lifestyle is een levensstijl waarin fysieke gezondheid en mental wellbeing de basis vormen.

Beeld: Alessa Photography

Laatste nieuws

Zie ook