Wait, whut? Bietensap zou helpen tegen puistjes

Het zou dé oplossing zijn om puistjes te verhelpen.

Lees ook

Elke ochtend een shotje bietensap? Het is niet het ontbijt waar wij van dromen, maar het schijnt wel te helpen tegen puistjes. TikTokkers proberen de hack massaal uit.

Beautyhacks

Van je gezicht primen met glijmiddel tot het aanbrengen van je make-up met een wattenstaafje: op TikTok komen de meest bijzondere beautyhacks voorbij. Hoewel sommige van deze hacks daadwerkelijk handig zijn, kunnen andere meer kwaad dan goed doen. Het is daarom goed om niet elke beautyhack die je op het internet ziet klakkeloos te proberen.

That being said: de nieuwste beautyhype op TikTok lijkt daadwerkelijk goed te zijn voor je huid. We hebben het over de bietensap-hack. Hierbij drinken TikTokkers iedere ochtend een beetje bietensap, om zo hun huid te verbeteren. Het bietensap zou onder meer puistjes verhelpen en littekens op je gezicht of op bijvoorbeeld je rug verminderen.

Bietensap

Onder andere TikTokker Serena Verbon probeerde de hack uit. “Oké, iedereen die last heeft van acne en vooral ook littekens ten gevolge van acne: even opletten, want deze video is voor jou”, begint ze de TikTok-video. Serena vertelt vervolgens dat ze drie maanden lang iedere ochtend een shotje rode bietensap heeft gedronken. Ze geeft daarbij aan dat dit dé key is tegen acné. Enne, het lijkt echt te werken, want op before en after foto’s is te zien hoe haar acné als sneeuw voor de zon is verdwenen..

@serenaverbon 1 klein shotglaasje op een lege maag, elke dag, 3 maanden lang, en toen waren m’n oude acne littekens verdwenen als sneeuw voor de zon. #nederlands #nederland #nederlands #nltiktok #tiktoknl #beetrootjuice #bietensap ♬ original sound – Serena Verbon

Bacne

Bijna iedere vrouw heeft er weleens last van: rode bultjes op de rug. Niets om je voor te schamen, dus. Toch snappen we dat je die bacne liever kwijt dan rijk bent. Wat je naast bietensap drinken nog meer kunt doen om puistjes op je rug te voorkomen? Zweet is één van de grootste vijanden die puistjes op je rug veroorzaken. Zweet dat in kleding trekt, kan ervoor zorgen dat het ontzettend veel bacteriën aantrekt. Yuk! Grote boosdoeners zijn nachtkleding en (sport)beha’s, die misschien niet altijd even vaak worden gewassen. Was je sportkleding daarom na elke draagbeurt en was nachtkleding om de drie à vier dagen. Dat helpt waarschijnlijk al enorm!

Bron: Beautify | Beeld: TikTok, Sex and the City

Laatste nieuws

Zie ook