Thomas van der Vlugt over paniekaanvallen: ‘Ik wilde de angst verdringen, maar in plaats daarvan verloor ik mezelf’

 'Natuurlijk had dit effect op mijn dagelijks leven', vertelt hij.

Lees ook

Thomas van der Vlugt zag zijn leven een aantal jaar geleden in één klap veranderen toen hij met StukTV keer op keer weer viraal ging. De 30-jarige YouTube-ster mag zichzelf inmiddels een ware BN’er noemen, al helemaal door zijn deelname aan De Bachelor. Echter, er zit ook een keerzijde aan het succes van zijn carrière. In gesprek met &C vertelt hij daarover.

Angst

Het leven van Thomas ging niet altijd over rozen. De voormalig Bachelor heeft namelijk lange tijd last gehad van paniekaanvallen. Dat kwam door het grote succes van StukTV, het platform waar hij al jaren samen met Giel de Winter en Stefan Jurriens het gezicht van is.”Wat als het ineens voorbij is? Als het hierna allemaal minder wordt? Door die gedachten kreeg ik last van paniekaanvallen. Ik wilde de angst verdringen, maar in plaats daarvan verloor ik mezelf”, legt Thomas uit.

Problemen

Hij probeerde de paniekaanvallen te voorkomen door afleiding te zoeken bij vrouwen, feesten en door drank en drugs te gebruiken. Dat hielp natuurlijk niet bepaald mee en bracht Thomas alleen maar meer in de problemen. “Natuurlijk had dit effect op mijn dagelijks leven.”

Collega’s Giel en Stefan kregen op een gegeven moment door dat het niet helemaal goed ging met Thomas. “Ik miste optredens en liet de jongens van StukTV in de steek. Ik was de boel flink aan het verkloten.” Giel en Stefan hebben toen ingegrepen. “Na een halfjaar zeiden Stefan en Giel: ‘Waar ben je nou mee bezig, man?’ Ik moest het volgens hen rustiger aan doen en misschien maar eens met iemand gaan praten. Toen heb ik een coach gezocht en therapiesessies gevolgd.”

Therapie

Dat heeft gelukkig geholpen. “Naar een coach gaan, was sowieso de beste beslissing die ik ooit heb genomen”, vervolgt hij. “Ik was diep ongelukkig, maar praatte er met niemand over, want dat vond ik zwak.” Uiteindelijk heeft het de presentator wel geholpen. “Ik kan nu wel zeggen dat ik gelukkig ben. Mijn paniekaanvallen zijn verdwenen.”

Bron: RTL Boulevard, &C | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook