Goed voor jezelf zorgen als moeder: hoe doe je dat?

Vier bekende en onbekende moeders delen hun beste tips.

Lees ook

Moeder zijn is iets bijzonders. Niet alleen draag je de verantwoordelijkheid voor een mini-versie van jezelf, ook bouw je een bijzondere band op met je kind. Om het moederschap te vieren slaan Cabau Lifestyle en Grazia de handen ineen en nodigden we vier moeders uit voor een bijzondere shoot.

Goed voor jezelf zorgen

Om extra stil te staan bij het moederschap nodigden Cabau Lifestyle en Grazia vier moeders mét hun kids uit voor een bijzondere shoot, waarbij niet alleen mooie momenten werden vastgelegd, maar ook besproken. Zoals alle vier moeders maar al te goed weten, is moeder zijn een fulltime job. En hoewel het moederschap ontzettend veel voldoening geeft, kan het als mom lastig zijn om goed voor jezelf te zorgen. Daarom vroegen wij hen wat zij doen om zichzelf dagelijks in het zonnetje te zetten.

Tijd maken voor jezelf

Petra (54) heeft zich als moeder lange tijd weggecijferd voor haar dochters Femke (26) en Sabine (23). “Ik heb wel een tijd gehad dat ik dacht: ik ben er alleen maar voor mijn kinderen, maar daar ben je ook moeder voor. Die tijd komt er wel weer een keer voor mij denk ik dan. En die is er uiteindelijk ook gekomen”, vertelt ze openhartig. Die balans heeft ze gevonden door weekendjes weg te gaan of met haar partner een weekje op vakantie te gaan. “Dan kom je tot rust en dat is ook heel lekker af en toe. Wij wonen in een mooi gebied, dus als ik een stukje wandel op de dijk kom ik ook tot rust. Af en toen zorgt een stukje in de auto rijden er ook voor dat het allemaal een beetje zakt.”

Thirza (37) is moeder van drie prachtige dochters: Amélie (9), Isabel (6) en Louise (5). Wat zij doet om even een momentje voor zichzelf te pakken? “Uitrusten, een beetje rommelen, series kijken en tuinieren vind ik leuk, uitgebreid koken voor mezelf vind ik ook fijn met keiharde muziek aan, lekker dansen”, vertelt ze. Maar ook houdt ze van dutjes doen, spreekt ze graag met vrienden af en doet ze dingen waar ze normaal gesproken niet aan toekomt.

Hoewel Ann Dominique (31) ontzettend geniet van alle momenten met haar dochtertje Fallon (2), merkt ze dat ze af en toe een momentje voor zichzelf nodig heeft. Dan gaat ze bijvoorbeeld naar de kapper, een schoonheidsspecialiste of even gezellig lunchen met vriendinnen. “Dan zorg ik dat Fallon naar de oppas gaat, naar mijn ouders of schoonouders, en dat ik dan ook echt lekker veel tijd neem voor mezelf en daar geniet ik dan ook extra van.” Daarnaast pakt ze elke avond als Fallon naar bed is even een momentje om tot rust te komen. “Ik ga dan lekker douchen en mijn gezicht reinigen. Daarna ga ik beneden een kopje theedrinken en dan doe ik vaak mijn eigen serie aan. Dat is echt wel mijn momentje.”

Ann Dominique en Fallon | Beeld: Alessa Photography

Ook Kelly Beukers probeert elke dag te zorgen voor een rustmoment. De moeder van tweeling Jackson en James (2) probeert haar kinderen zo vroeg mogelijk naar bed te brengen, zodat ze nog wat tijd heeft samen met haar vriend Rory. Daarnaast proberen ze eens in de maand iets met z’n tweeën te gaan doen. “Ik denk dat als je relatie goed zit, het ook goed gaat met je kinderen”, vertelt ze. “Voor mezelf probeer ik met vriendinnen af te spreken en nog dagjes weg te gaan. Als ze even bij mijn schoonzus zijn, probeer ik ook gewoon iets voor mijzelf te doen. Desnoods een dagje naar de sauna of mijn nagels laten doen. Dan ben ik er echt even uit.”

Zelfliefde

Niet alleen heeft het moederschap een flinke impact op je leven, het kan ook een flinke impact op je lichaam hebben. “Ik denk dat het eerste moment wanneer je de zelfliefde niet meer voelt, het moment is wanneer je je lichaam niet meer herkent”, vertelt Kelly openhartig. “Om daarna weer van jezelf te houden, moet je eigenlijk weer lekker in je vel zitten. Dat betekent niet per se dat je moet afvallen, maar dat je naar jezelf moet kijken van: oké, ik heb twee kinderen gehad, maar mijn lichaam is nog steeds prachtig. Misschien zelfs wel mooier als daarvoor. Alles is natuurlijk anders, maar voor mij voelt het wel meer dat ik mijzelf mooier vind nu als moeder dan dat ik daarvoor was. Als ik nu naar mijzelf kijk denk ik: ik straal nu wel meer iets uit.”

Om lekker in haar vel te zitten, vindt Kelly het belangrijk om genoeg te slapen, veel te bewegen en gezond te eten. “Zo zit ik lekker in mijn vel en dan heb ik ook meer energie voor de kinderen. Voor mij is het dus wel een voorwaarde om te sporten en gezond te eten”, aldus de moeder van Jackson en James. Daar sluit Ann Dominique zich bij aan, al wandelt zij liever dan dat ze sport. “Ik ben ook veel buiten. Qua eetpatroon eten wij altijd gezond. Ik slaap ook op tijd en ik sta vroeg op.”

Wil je meer weten over het viertal moeders? Lees de complete verhalen op de website van Cabau Lifestyle. Of houd Grazia in de gaten, aangezien we nog veel meer inspirerende verhalen van de vier moeders en hun prachtige kids gaan delen.

Summer Bloom
Summer Bloom Challenge | Beeld: Alessa Photography

Summer Bloom Challenge

De vier moeders weerspiegelen alles waar Cabau Lifestyle voor staat. Zo heeft Cabau zelfliefde en je lekker in je vel voelen hoog in het vaandel staan. Om gelukkig te zijn en alles uit jezelf te halen, heb je ten minste twee dingen nodig: een fit lichaam en een gezonde geest.

Met de zomer voor de deur is het voor veel vrouwen de grootste zorg: die bikini. Hoewel we er natuurlijk een beetje goed uit willen zien op het strand, is er één belangrijk punt dat we steevast vergeten: mentaal ready zijn. Wanneer we lekker in ons vel zitten, we innerlijke rust en balans ervaren, zullen we ook meer tevreden zijn met onszelf en ons lichaam en meer zelfverzekerdheid ervaren. De Summer Bloom Campaign van Cabau Lifestyle met de bijbehorende Summer Bloom Challenge staan dan ook volledig in het teken van body confidence en inner peace.

Clear Protein Drink

Wat je hierbij een handje gaat helpen, is de gloednieuwe Summer Bloom Challenge van CABAU. Dit zomerse en frisse drankje maak je makkelijk door water met de Clear Protein Drink te mengen in de prachtige Bloom Waterfles. Anders dan de reguliere eiwitshakes, lijkt dit drankje meer op limonade. Het bevat echter wel veel eiwitten en is laag in suikers, wat jou gaat helpen om jouw doelen te bereiken en weer lekker in je vel te zitten. De Clear Protein Drink laat je genieten van de zomer terwijl je bewuste keuzes maakt en hierdoor bezig bent met een bewuste mindset. Fan? Cabau daagt je online uit om jouw Clear Protein Drink met de hashtag #IDRINKIT te drinken en de beleving van een frisse mocktail door middel van het unieke en gezonde drankje te ervaren. Cheers!

Clear Protein Drink
De Clear Protein Drink en de Bloom Waterfles | Beeld: Alessa Photography

Cabau Lifestyle

Cabau Lifestyle is opgericht vanuit de missie om een plek te vormen voor vrouwen waar ze elkaar kunnen inspireren en motiveren. Een plek waar elke vrouw zichzelf mag en kan zijn, maar ook waar elk verhaal telt en elk verhaal uniek is. Met de Cabau Lifestyle community via de app, de besloten Facebook-groep Bloom Talk en de overige social mediakanalen wordt deze ‘plek’ gevormd. Balans tussen Body & Mind vormt de basis van de Cabau Lifestyle. Opgericht door Yolanthe Cabau, is Cabau Lifestyle is een levensstijl waarin fysieke gezondheid en mental wellbeing de basis vormen.

Beeld: Alessa Photography

Laatste nieuws

Zie ook