Zien: de red carpet looks van de Buma Awards

En déze artiesten sleepten een award in de wacht.

Lees ook

De Buma Awards 2022 vonden gisteren plaats, en dus schreden sterren als Maan, Suzan en Freek en Flemming in de mooiste outfits over de rode loper. Hoewel de avond vooral bedoeld is om componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers te eren, gaat er ook altijd wat aandacht naar de outfits van de sterren. We hebben een paar van onze favoriete looks voor je verzameld.

De mooiste looks

Van oogstrelende jurken tot strakke pakken: de mooiste looks kwamen gisteravond voorbij op de rode loper:

Grote winnaar

Tijdens een feestelijk gala in Bussum werden componisten, tekstschrijvers en hun muziekuitgevers gisteravond geëerd met een Buma Award in verschillende categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in het afgelopen jaar.

Grote winnaar was dit jaar Tiësto. De dj viel zowel nationaal als internationaal in de prijzen, voor de meestgedraaide en bestverkochte nummers binnen en buiten de landsgrenzen. Suzan en Freek pakten de eerste plaats in de categorie Nationaal met hun hit Goud. In dezelfde categorie tekende Tiësto voor de derde plek met zijn nummer The Business. Ook Maan en Snelle met Blijven Slapen, Chef’Special met Afraid Of The Dark en Jaap Reesema en Pommeline Thijs met Nu wij niet meer slapen gingen met een felbegeerd beeldje naar huis. Ilse de Lange ging naar huis met de Lifetime Achievement Award.

Suzan en Freek

Voor Suzan en Freek is het beeldje vooral een bevestiging dat ze goed bezig zijn. “Het is een soort steuntje in de rug, dat is altijd leuk”, vertelde Freek na afloop aan RTL Boulevard. Toch zijn de mensen in de concertzalen en op festivals het allerbelangrijkst voor het populaire duo. “Mensen die meezingen bij shows is het belangrijkste”, aldus Suzan. “Dat is het meest bijzonder, dat is waar het om gaat in de muziek. Alleen dit is wel een hele leuke en eervolle bevestiging.”

Bron: Beau Monde, Buma Awards | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook