Grazia tipt: dit zijn de leukste to do’s voor het aankomende weekend

Van de leukste hotspots tot aan boekentips.

Lees ook

Het weekend staat voor de deur, dus het is tijd om leuke plannen te maken! Heb je nog niets op de planning staan? We’ve got you covered. 

Hapjes scoren

Zin om dit weekend te genieten van een giga borrelplank in eigen huis? Breng dan een bezoekje bij La Bottega aan de Van Woustraat in Amsterdam. Bij deze delicatessewinkel en traiteur van de Italiaanse Chiara vind je producten van de beste Italiaanse leveranciers. Hier waan je je even op Sicilië als je een keuze moet maken uit de lekkerste olies, pasta’s, pesto’s, kazen, hammen, sauzen en home made gerechten. Ben je niet in de buurt? La Bottega heeft ook een online shop.

Johnny vs Amber

Het houdt ons de afgelopen periode flink bezig: de heisa rondom Johnny Depp en Amber Heard. Het zal niemand ontgaan zijn dat Johnny en zijn ex-vrouw Amber momenteel verwikkeld zijn in een rechtszaak waarin de details niet worden gespaard. Het is echter niet de eerste zaak waarin een boekje wordt opengedaan over hun turbulente liefdesleven.

Eerder was er de spraakmakende zaak van Johnny tegen de Britse krant The Sun, die hem een ‘wife beater’ had genoemd. Met Amber als belangrijkste getuige in deze zaak, kwam een grote hoeveelheid materiaal boven tafel in de vorm van persoonlijke video’s, geluidsopnames, foto’s en tekstberichten. Nieuwsgierig? Alles werd vastgelegd in een documentaire die vanaf 14 mei te zien en te zien is op discovery+.

Leesvoer

Seks, we praten er eigenlijk veel te weinig over. In haar nieuwe boek Hoe doen we het? interviewt journalist Milou Deelen veertien inspirerende vrouwen over hun seksleven. Het resultaat: eerlijke en herkenbare verhalen. Onder anderen S10, Tjitske Reidinga, Lale Gül, Emma Wortelboer en Selma Omari vertellen alles over hun seksuele ontdekkingsreis: van hoe hun eerste keer was, tot met welke seksuele moraal zij zijn grootgebracht, en of ze weleens ongewenste intimiteiten meegemaakt hebben tot wat hun persoonlijke definitie van goede seks is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Uitgeverij Spectrum (@spectrumboeken)

Hotspot

Een kwestie van: hier moet je echt geweest zijn! In hartje Amsterdam heeft Patron-cuisinier Peter Gast Obsidian by Graphite geopend. Hier experimenteert de topchef met plant-based gerechten en is een centrale rol weggelegd voor (unplugged) muziek. Het perfecte uitje waar je niet alleen de dag erna, maar zelfs weken later nog van nageniet. 

Tuinieren maar

Science says dat tuinieren zorgt voor minder stress en een gezonder lichaam. Heb je zin om je buurt te vergroenen? Van het aanleggen van geveltuintjes en boomspiegels tot het vergroenen van een hele straat: groen verbindt en vergroot de biodiversiteit. Wil jij je straat eens flink aanpakken? Elho to the rescue. 

Stuur samen met minimaal twee buurtbewoners een groenplan in met een simpele schets of omschrijf hoe jullie een specifieke plek in de buurt willen vergroenen. Uit alle ingezonden groenplannen kiest Elho er drie uit om samen te realiseren. Dat is inclusief alles wat nodig is: planten, gereedschap, etc. Wees er snel bij, want de winnaars worden eind mei bekendgemaakt. Liever meteen met je buurt aan de slag? Vraag dan via de website van Elho het gratis groendoeners startpakket aan.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook