Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Espresso Martini, move over: deze cocktail wordt het drankje van de zomer

Cheers!

Vergeet G&T's, Espresso Martini's en Aperol Spritzjes: je nieuwe favoriete drankje is here. Volgens The New York Times gaat de Dirty Shirley – aka een Shirley Temple met wodka – hét drankje van de zomer worden.

Dirty Shirley

Waren we de afgelopen maanden nog helemaal in de ban van de Espresso Martini, gaat onze voorkeur tegenwoordig uit naar een frisser en zoeter drankje. Op TikTok is de Dirty Shirley al een heuse hit en de cocktail wordt dan ook al omgedoopt tot Drink of the Summer of 2022.

First things first: wat is een Dirty Shirley precies? Misschien heb je weleens van een Shirley Temple gehoord. Dit is een alcoholvrije cocktail gemaakt van Sprite, ijs, grenadine en natuurlijk de iconische Maraschinokers als topping. De Dirty Shirley is zeg maar de leuke, dronken tante van de Shirley Temple. De toevoeging? Een flinke dosis wodka. Daar houden we van.

Makkelijk zelf te maken

Benieuwd naar de Dirty Shirley? Hoewel-ie natuurlijk het lekkerst is op een zomerse terrasdag met vrienden, kun je 'm ook thuis makkelijk brouwen. Neem 200 ml Sprite of 7UP (of 200 ml ginger ale en het sap van een halve limoen), 30 ml grenadinesiroop, flink wat ijsblokjes en voeg wodka toe naar smaak. Roer het drankje goed door en maak af met een Maraschinokers. Et voilà, je nieuwe favoriete zomerdrankje is klaar. Cheers!

Bron: Dandelion Chandelier, LINDA. | Beeld: Gossip Girl