Oude bekenden: hier kun je de presentatoren van het Songfestival van kennen

Aha!

Vanavond is het finally zover: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Dit jaar wordt de presentatie van de show gedaan door Pausini, Mika en Alessandro Cattelan. Kwam het drietal je al zo bekend voor? Dat kan hierdoor komen. 

Mika

Grote kans dat de naam Mika je wel bekend voorkomt. Deze zanger, wiens echte naam Michael Holbrook Penniman is, heeft namelijk behoorlijk wat hits op zijn naam staan. Denk aan Grace KellyRelax, Take It Easy, Lollipop en Big Girl (You Are Beautiful). Mika komt oorspronkelijk uit Libanon, maar hij leeft het grootste deel van zijn leven al in Groot-Brittannië. Naast zingen heeft Mika ook zijn eigen tv-show in Italië, genaamd Stasera Casa Mika. In 2017 won hij hier zelfs de prijs voor beste entertainmentserie voor. Daarnaast zat de zanger ook nog eens in de jury van The X Factor in Italië en nu mag hij dus op het grote podium van het Songfestival staan om de show te presenteren.

Laura Pausini

Misschien zegt de naam Laura Pausini je niet meteen iets, maar waarschijnlijk ken je de hits van deze zangeres wel. De Italiaanse zangeres is ontzettend populair in haar eigen land, maar ook in Nederland kennen we haar hits als La Solitudine (1993) en Strani Amori (1994). Hier was haar hoogtepunt dan ook in de jaren negentig, maar in Italië is ze altijd populair gebleven. Laura zingt naast Italiaans ook in het Spaans, Portugees én Engels, wellicht komt die talenknobbel nu goed van pas. Ook in de televisiewereld is Pausini geen onbekende. In 2014 was ze coach in La Voz… Mexico (de Mexicaanse versie van The Voice of Holland) en in 2015 was ze coach in de Spaanse editie.

Alessandro Cattelan

De meest ervaren presentator van het trio is Alessandro Cattelan. In Nederland is de Italiaan niet erg bekend, maar in zijn thuisland wel. Hij presenteert op radio en televisie, onder meer de Italiaanse editie van Total Request Live. Daarnaast was Catelan van 2011 tot 2020 de presentator van The X Factor. Hij weet dus als geen ander hoe het is om een liveshow te presenteren. Wij hebben dan ook alle vertrouwen in dit drietal!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Alessandro Cattelan (@alecattelan)

S10

Vanavond staan Mika, Laura en Alessandro voor het eerst samen op het podium tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ook S10 staat vanavond op het podium om Nederland te vertegenwoordigen met haar nummer De Diepte. Heel veel succes, S10. Wij zitten voor de tv!

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws