Chantal Janzen deelt emotioneel bericht over samengesteld gezin

'Van alles waar ik tot nu toe in mijn leven deel uit van mocht maken, ben ik hier het meest trots op.'

Een groot, samengesteld gezin met maar liefst vijf kinderen? Chantal Janzen had vroeger nooit gedacht dat haar leven er zo zou uitzien. Nu zou ze het voor geen goud willen ruilen, zo deelt ze in een emotioneel bericht op Instagram.

Groot gezin

“Vijftien jaar geleden werd ik verliefd op de liefde van mijn leven en die bracht drie lieve mensjes mee van destijds 16, 12 en 8 jaar. Kinderen die mij, na een tijdje, een bonusmoeder maakten”, schrijft Chantal bij het lieve gezinskiekje. Twee jaar daarna werd de presentatrice zelf moeder van James en vier jaar geleden nog eens van Bobby.

En dus zitten er in huize Janzen regelmatig vijf kinderen rond de eettafel. “Als je mij zo’n zestien jaar geleden had verteld dat een gezin, een groot gezin, het belangrijkste in mijn leven zou worden, had ik het echt nooit geloofd”, vertelt Chantal. “Maar ik ben hier het meest trots op, van alles waar ik tot nu toe in m’n leven deel van uit mocht maken.”

Trots

Zelf komt Chantal ook uit een fijn gezin, waar ze erg dankbaar voor is. “Ik heb een mooi voorbeeld gehad en dat heb ik nog steeds, door mijn vader, moeder en broer, van hoe een mooi gezin moet zijn”, weet ze te vertellen. “Trots ben ik ook op het feit dat mijn moeder gisteren stuurt naar m’n oudste bonusdochter dat een foto van haar en haar broer en zus, die na een lange tijd eindelijk weer samenzijn, haar zo ontroert. Trots op het lieve bericht dat hun leuke moeder en ik op Moederdag aan elkaar stuurden.”

Ups en downs

De presentatrice vertelt dat ze op het gelukkigst is als ze haar vijf kinderen samen ziet. “Hoe lief ze voor elkaar zijn en hoeveel lol ze hebben, samen met hun allerleukste vader.” Hoe makkelijk het gezin nu met elkaar omgaat, zo was dat vroeger zeker niet altijd het geval. “Ups, downs, begrip, onbegrip, verdriet, teleurstelling, fouten, geluk, verlies, verwachtingen, onvolwassenheid als volwassene zijnde, kortom: zoveel dingen waar ik NIET trots op ben”, deelt Chantal openhartig.

“Maar, dat is ook ok. En allesbehalve raar”, gaat ze verder. “Je zet meerdere vreemde mensen ineens bij elkaar, puur en alleen omdat er twee volwassenen zijn die per se samen willen zijn. Maar omdat er altijd genoeg liefde was, kwam het goed. Dan was en is het goed. Echt waar. En wordt het ’t allermooiste in je leven, waar je van alle dingen die je doet of hebt gedaan het meest trots op kunt zijn. Moet zijn. Want het was soms hard werken, voor ieder van ons, en het gaat bij niemand alleen maar makkelijk. Het is namelijk niet niks, (bonus)moeder worden en zijn, maar uiteindelijk is dat wat ‘niet niks’ was, alles.” Kippenvel!

Bron: Instagram @chantaljanzen.official | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws