Channah Koerten openhartig over nieuwe relatie

'In de eerste week hem ik hem meer verteld over mezelf en mijn verleden, dan ik in mijn hele vorige relatie heb gedaan.'

Lees ook

Na een jarenlange knipperlichtrelatie met Quentin Jarrett is Channah Koerten sinds enkele maanden weer happily in love. In gesprek met De Telegraaf vertelt ze openhartig over haar kersverse relatie met oud-profvoetballer Orlando Smeekes.

Emigreren naar Curaçao

Lange tijd zag Channah haar toekomst samen met Quentin en hun twee kinderen Tiger en Rumi. Ondanks hun nogal rocky relatie wilde ze dolgraag met haar gezin emigreren naar het zonnige Curaçao, waar Quentins oudste dochter bij haar moeder woont. “Toen we daar op vakantie waren, voelde ik me zo relaxed. Datzelfde merkte ik bij de kinderen”, vertelt Channah. “Geen gedoe met jassen, vesten, maillots en mutsen: luier aan en gaan. Als ze vies zijn, spoel je ze even af en zijn ze zo weer droog. Ideaal. Waarom woonden we daar niet? Tiger en Rumi gaan nog niet naar school, dus voor ons gevoel was het nu of nooit.”

Deze rooskleurige toekomstplannen duurden helaas niet lang: Channah en Quentin besloten definitief een punt te zetten achter hun relatie. “Ik was al langer niet gelukkig binnen de relatie. Ik vond alles irritant, hij kon niets meer goed doen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat deze situatie voor niemand goed of leuk was. Ook niet voor de kinderen”, vertelt ze over de relatiebreuk. “De knoop definitief doorhakken, was een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan.”

Afgevallen

Het liefst nam Channah even afstand van Quentin, maar dit was niet mogelijk. “We waren op dat moment op Curaçao aan het filmen voor onze realityserie op Videoland. Het liefst was ik direct naar huis gegaan, maar omdat Tiger oorontsteking had, mochten we niet vliegen en konden we geen kant op”, herinnert de realityster zich nog goed.

Door alle stress en het verdriet kreeg Channah geen hap of slok door haar keel en viel ze maar liefst acht kilo af. “Online vroegen mijn volgers om afvaltips en kreeg ik complimenten over mijn afgeslankte lijf. Heel wrang, want ik ging op dat moment juist door de moeilijkste periode uit mijn leven. Het voelde alsof ik had gefaald”, vertelt ze.

Nieuwe liefde

Hoewel haar relatie in duigen was gevallen, besloot Channah haar emigratieplannen door te zetten. In eerste instantie zou ook Quentin meeverhuizen, maar een paar weken terug besloot hij toch in Nederland te blijven. “Dat vind ik jammer voor de kinderen, maar ik kan er niets aan veranderen. Dan vliegen we maar een paar keer extra heen en weer”, aldus de realityster. Enne, vliegen naar Nederland – dat doet ze sowieso wel. Channah is namelijk sinds een paar maanden dolgelukkig met Orlando.

“Wat een timing hè. Ik was helemaal niet bezig met een eventuele nieuwe relatie“, weet ze te vertellen. Toen ze na de break-up zoveel gewicht was verloren, ging ze naar de sportschool om wat aan te sterken. Daar liep ze haar nieuwe lover tegen het lijf. “Ik heb er serieus over getwijfeld of ik het moest doorzetten. Tegelijkertijd voel ik aan alles dat het goed zit. Het is alsof ik hem al tien jaar ken”, vertelt Channah over haar kersverse relatie. “Orlando heeft een lastige jeugd gehad, ook heeft hij bij een pleeggezin gewoond. Het is fijn om het daarover te kunnen hebben met iemand die het begrijpt. In de eerste week hem ik hem meer verteld over mezelf en mijn verleden, dan ik in mijn hele vorige relatie heb gedaan! Emigratie of niet, zo iemand kan ik niet zomaar laten gaan.”

Long distance

Inmiddels is Channah officieel verhuisd naar Curaçao, terwijl haar boyfriend in Nederland woont. Of zo’n long distance relationship niet voor veel onzekerheid zorgt? Absoluut niet, vertelt de realityster. “Dat onrustige gevoel, jezelf constant afvragen wat hij doet en met wie, dat heb ik nu helemaal niet. Dat geeft zo’n rust”, aldus Channah.

“We hebben een tijd terug afgesproken elkaar eens per drie maanden op te zoeken, maar ik denk nu dat dit veel te weinig is”, gaat ze verder. “Elke maand is waarschijnlijk realistischer. En ja, dat zijn inderdaad heel veel vlieguren. Maar ik moet sowieso regelmatig voor werk in Nederland zijn, dus daar ontkom ik niet aan. Al denk ik dat het in de realiteit zo gaat zijn dat hij vaker naar Curaçao komt dan ik naar Nederland. Tien uur vliegen met twee kleine kinderen vind ik de hel, haha!”

Bron: De Telegraaf | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook