Geld verdienen met crypto

Hoe werkt cryptocurrency eigenlijk?

Lees ook

Steeds meer mensen beginnen te geloven in de potentie van cryptovaluta. Misschien niet per se als betaalmiddel, maar wel als goede beleggingsmogelijkheid. De cryptomarkt is immers behoorlijk volatiel, waardoor er in potentie snel winsten behaald kunnen worden. We vertellen meer over geld verdien met crypto en hoe je daarmee van start kunt gaan.

Hoe begin je met cryptocurrency?

Beginnen met cryptocurrency kan een goed idee zijn, maar hoe begin je eigenlijk met crypto? Je kunt twee wegen kiezen: je kunt kiezen om dit bij een broker te doen of bij een cryptobeurs. Dat eerste is makkelijker voor de beginner. Een broker handelt in een beperkt aantal crypto’s, wat het overzichtelijk maakt. Maak een account aan en stort geld in je account. Check vervolgens de trends om te bepalen in welke crypto’s je moet investeren om een goede kans op winst te maken. Wat doet bijvoorbeeld de Ethereum koers of de Cardano koers? Ben je klaar voor het echte werk, dan kun je een account aanmaken bij een grote cryptobeurs en proberen goede deals te sluiten met anderen. Dit vergt wel technische kennis én een elektronische wallet om je cryptobezittingen in op te slaan. Deze bestaan in verschillende online en offline vormen.

Hoe werkt cryptocurrency?

Wat is crypto eigenlijk, en hoe werkt crypto? Een cryptomunt is een digitaal betaalmiddel dat geen fysieke vorm heeft, maar wel een waarde vertegenwoordigd. Waarom bestaan er dan zo veel verschillende crypto’s? Zo veel digitale betaalmiddelen hebben we toch niet nodig? Veel crypto’s zijn ontworpen als een oplossing voor een specifiek probleem. Daarnaast bestaan er ook zogenaamde tokens waarvan de waarde doorgaans samenhangt met een product of eigendom. In zowel cryptomunten als tokens wordt gehandeld. De stemming op de markt is van invloed op de koers van crypto’s, maar ook nieuws omtrent een bepaalde cryptomunt of token heeft effect op de waarde. Het is van belang om deze zaken goed in de gaten te houden wanneer je geld wilt verdienen met crypto. Ontdek alles wat je verder moet weten over cryptocurrency op de website van Litebit.

Welke crypto kies je om mee te starten?

Misschien vraag je je af: hoe start ik met Bitcoins? Maar starten met crypto hoeft niet te betekenen dat je per se Bitcoin moet kopen. Bitcoin is wel leidend en vertegenwoordigt de grootste waarde, maar er zijn ook veel andere crypto’s die veel potentie hebben en vaak grotere koersschommelingen meemaken dan Bitcoin zelf. Het kan helemaal geen kwaad om wat Bitcoin te kopen om de risico’s van je beleggingen te spreiden, maar om je kansen op mooie winsten te vergroten is het slim om ook met minstens één andere cryptomunt te starten. Kies voor een crypto die al een aantal jaar in omloop is en reeds een aantal malen aangetoond heeft flink in waarde te kunnen stijgen, ook als de koers weer ingezakt is. Bij een opleving van de markt heb je dan een goede kans op winst.

Je kunt op verschillende manieren omgaan met beleggen in cryptovaluta. Zo kun je ervoor kiezen om gewoon een investering te maken in een aantal crypto’s en vervolgens geduldig te wachten tot je op een mooie winst staat om ze dan weer te verkopen. Maar je kunt ook actief gaan handelen om telkens kleine winsten te proberen te halen die je kunt herinvesteren om zo je geld te laten groeien. Beleg altijd alleen met geld dat je ook daadwerkelijk kunt missen.

Bron: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook