Mariana Verkerk blikt terug op naar huis stemmen Thomas Dekker in Expeditie Robinson

'Het werd wel heel saai.'

Lees ook

Mariana Verkerk stond in het twintigste seizoen van Expeditie Robinson al bekend als dé kandidaat met de listige, slimme strategieën. Enne, in de All Stars-versie liet ze maar weer zien dat ze haar streken niet is verleerd. Zo overtuigde ze de groep om tijdens de Eilandraad van aflevering zeven niet Edith Bosch, maar Thomas Dekker naar huis te stemmen.

Vrienden 

De deelnemers van Kamp Zuid aka Kamp Flamboyant hadden vanaf het eerste moment al een band met elkaar. “Wij konden gelijk goed met elkaar opschieten en we moesten er niet aan denken om één van onszelf eruit te stemmen”, deelt Mariana in Eilandpraat. De Kamp Zuiders droomden erover om met z’n allen de halve finale te halen. Na de samensmelting bestond Kamp Zuid eigenlijk niet meer, maar toch bleven de deelnemers trouw aan elkaar. 

Edith of Thomas

Na de samensmelting wordt er tijdens elke Eilandraad iedere keer een oud Kamp Noorder naar huis gestemd. Hoewel Thomas oorspronkelijk in Kamp Noord begon, werd hij na het mixen van de Kampen volledig opgenomen in Kamp Zuid. Als in aflevering zeven iemand naar huis moet worden gestemd, gaat Thomas er dan ook vanuit dat ze allemaal op Edith gaan stemmen. Maar door een sluw plan van Mariana liep dat even anders: niet Edith maar Thomas kreeg de meeste stemmen tijdens de Eilandraad. 

Waarom besloot Mariana eigenlijk om toch Thomas naar huis te stemmen in plaats van Edith? “Ik vond het op een gegeven moment zo voorspelbaar worden”, vertelt Mariana. Volgens de catwalkcoach was het namelijk tijdens de Eilandraad elke keer wel heel duidelijk wie er naar huis zou gaan. “Ik dacht: het wordt saai. Ook voor de kijker. Ik vind het al saai worden. Dus hoe kunnen we het een beetje omdraaien?”, lacht Mariana. Volgens de catwalkcoach zou Thomas toch wel een keer eruit worden gestemd, maar hadden ze dat nu vervroegd. Aha! 

Bron: Eilandpraat | Beeld: RTL 

Laatste nieuws

Zie ook