Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Monica Geuze en Kaj Gorgels over heftig moment in Temptation: 'Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt'

Oh my...

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave is begonnen! De eerste twee afleveringen staan inmiddels op Videoland en die beloven veel goeds voor de rest van het seizoen. In gesprek met De Telegraaf vertellen presentatoren Monica Geuze en Kaj Gorgels dat er nog een heleboel drama zit aan te komen dit seizoen...

Twists

Kleine twists die het programma net even anders maken dan de voorgaande edities, gaan dit jaar voor een hoop verandering zorgen. Zo vliegen de koppels niet meer samen naar de tropische bestemming, maar beleven ze de reis apart van elkaar. Daarnaast is er dit seizoen ook een heuse 'Swing of Love'. Iemand krijgt hierbij de kans om Temptation eerder te verlaten. Hierbij weten ze niet van elkaar welke keuze hun partner gaat maken. Je zou daar dus ook in je eentje achter kunnen blijven.

Verrassingen

“Elke dag is een verrassing”, vertelt Kaj. “De deelnemers wisten niks. Zij zijn ook de hele tijd aan het vissen bij ons hoe het in de andere villa gaat. Maar wij zeggen niets, anders kunnen we iets verklappen. Ze hebben nergens controle over, dat is heel moeilijk, en te veel tijd om na te denken.” Monica vult aan: “Wat je ook loslaat, gaat in hun hoofd een heel groot verhaal worden en ineens heb jij het gedaan. Dat moeten we niet hebben.”

Kampvuren

De kampvuuravonden beloven daarnaast ook weer hevig te worden, zegt Monica. “Het is heel heftig. Er zit een fysieke afstand tussen mij en de kandidaten, die daardoor eigenlijk alleen maar steun bij elkaar zoeken. Maar op een gegeven moment ben ik dit seizoen wel naar een van de meiden toegelopen omdat ze zo verdrietig was", vervolgt ze. "Soms denk ik: arme snoes, wat doe je hier? Pak lekker je koffer en ga naar huis. Aan de andere kant: ze kiezen er zelf voor om mee te doen. De deelnemers hebben gesprekken met een psycholoog en ze krijgen veel begeleiding. Als je meedoet weet je dat het serious business is.”

Met name het laatste kampvuur zou dit jaar enorm heftig worden. Zó heftig, dat zelfs Monica en Kaj in shock waren. “Nou, bij het laatste kampvuur, waar Kaj en ik met zijn tweeën bij de hereniging van de stellen zijn, zaten we met onze bek vol tanden. Allebei. Er waren momenten waar ik zó zenuwachtig van werd, dat ik me geen houding wist te geven. Dan kijk je elkaar aan van: wat gaan we doen? Er gebeurde, zoals altijd, van alles, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt!", aldus Monica. Oh my...

Bron: Love & Reality, De Telegraaf | Beeld: Temptation Island (Tom Cornelissen)