Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Gaat Maan een duet doen met deze buitenlandse ster?

De zangeres deed voor de kick-off van Vrienden van Amstel LIVE een boekje open.

Vrienden van Amstel 2022 - Extra Edition

Ze zingt met Snelle, Miss Montreal én Willeke Alberti tijdens de extra editie van Vrienden van Amstel LIVE, die gisteren aftrapte in Ahoy. Maar met wie wil zangeres Maan haar droomduetje doen?

'Als een vis in het water'

Vrienden van Amstel LIVE is aan! Gisteren trapten Maan, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Rolf Sanchez, Suzan & Freek, Snelle, Emma Heesters en vele andere artiesten de extra reeks af, die uit twaalf concerten bestaat. “Zo fijn om terug te zijn, ik voel me meteen weer als een vis in het water”, vertelt de zangeres voorafgaand aan de eerste show. “Ik heb heel veel zin in het samenzijn-gevoel. Dat waar je ook kijkt, je alleen maar mensen ziet die dezelfde energie voelen, omdat ze zo blij zijn dat het weer kan.”

Maan zingt tijdens de concertreeks, die tot en met 9 mei duurt, natuurlijk haar hit Blijven Slapen met Snelle én Ronnie Flex en het nummer Door de Wind in een kippenvel bezorgend duet met Miss Montreal. Ze vertelt: “Ik keek er ook heel erg naar uit om Vivo Per Lei met Nick Schilder te zingen, maar hij heeft helaas keelontsteking. Ik hoop dat hij er snel weer bij is, want dat wordt een heel speciaal moment in de show.”

Droomduet?

Grazia wil van de zangeres weten wie bovenaan haar lijstje staat qua droomduet, als ze iedereen mag kiezen? “Ik vind Dua Lipa fantastisch”, reageert Maan enthousiast. “Twee vrouwen die samen een vette song doen. Ik heb dat in Nederland natuurlijk met Bente gedaan, en het lijkt me heel vet om een keer met Dua Lipa te zingen.”

Afterparty

Vrienden van Amstel LIVE staat bekend om het knalfeestje, op het podium én na afloop. Gaat Maan vol partyen of toch vroeg naar bed om haar stem te sparen. “Ik houd wel van een feestje”, lacht ze, “maar met twaalf shows is het de kunst om niet te vroeg te pieken. Ik wil Vivo Per Lei straks heel graag heel goed zingen, dus dat is wel een stok achter de deur om de eerste dagen op tijd naar bed te gaan en niet al te veel te drinken. Maar aan het einde van de rit ga ik het er zeker van nemen!”

Wil je dit feestje niet missen? Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via amstel.nl/vriendenvanamstel, of probeer het via TicketSwap.

Tekst: Jill Waas | Beeld: Brunopress