Om deze reden zou Monica Geuze niet meedoen aan Temptation Island

De Temptation-presentatrice heeft er een duidelijke reden voor.

Als een koppel met twijfels naar Temptation Island vertrekken en als single terugkeren: we zien het regelmatig gebeuren in het populaire programma. Maar waarom zou je je relatie op het spel zetten? En zou presentatrice Monica Geuze het aandurven? Wij vroegen het haar. 

Gloednieuw seizoen

Vanaf 28 april is het zover: het gloednieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave verschijnt op Videoland. Opnieuw aan vier koppels de taak om hun relatie eens onder de loep te nemen. Zijn ze meant to be of is het beter om een punt achter hun relatie te zetten? We belden met Monica om haar eens flink te ondervragen.

We zien veel relaties strandden in Temptation, is het dan nog wel slim om mee te doen aan dit programma? “Is het niet samen eindigen dan het allerergste?”, begint Monica aan de telefoon. “Je wil antwoorden. Je kan ook nog jaren met elkaar doorgaan om vervolgens te trouwen en kinderen te krijgen. Wanneer je er dan pas achter komt is het nog veel erger.”

Zelf niet meedoen

Antwoorden krijg je in Temptation Island sowieso, als we de voorgaande seizoenen mogen geloven. We vroegen Monica of ze zelf ook mee zou doen aan het programma als zij en Robbert relationship troubles zouden ervaren. “Voor mij persoonlijk zou Temptation geen laatste redding zijn”, legt Monica echter uit.

“Ik presenteer het natuurlijk, dat zou wel onhandig worden”, lacht de presentatrice. Waarna ze ook aangeeft dat een relatieprobleem en public oplossen niet haar ding is. “Voor de ene relatie is relatietherapie wel een goed idee, voor de ander niet. Zo zou Temptation mij niet per se aanspreken om mijn relatie te testen, omdat het voor een groot publiek is. Ik hou ervan om mijn relatie privé te houden.” 

Samen kijken

Lover Robbert en Monica kijken volgens de presentatrice wel elke aflevering samen, iets wat andere koppels volgens de beauty ook zouden moeten doen. “Ik denk dat het samen kijken het leuke is aan Temptation. Als je samen kijkt, start je altijd het gesprek en vraag je elkaar: ‘Wat vind jij er nou van, en had jij dit ook zo gedaan?’ Dit soort gesprekken zouden, zonder dat je het programma kijkt, minder snel ontstaan.”

Waar voor Monica de grens wat betreft vreemdgaan precies zal liggen, vindt de Temptation-presentatrice lastig te zeggen. “Dat ligt aan de plaats, het moment, de tijd, je relatie, en het type contact. Het verschilt gewoon enorm per situatie.” We agree. 

Beeld: Tom Cornelissen

Laatste nieuws