Geheugen vrijmaken op je telefoon zonder iets te wissen? Zo doe je dat

Een eenvoudige oplossing voor dit vervelende probleem.

Heeft je iPhone niet zoveel geheugen? Dan heb je vast weleens in de situatie gezeten waarbij je ineens een melding kreeg. Sta je net leuke foto’s te schieten, komt er ineens in beeld dat het geheugen van de smartphone vol is… Er zit niets anders op dan foto’s en video’s verwijderen. Toch? Nee hoor. We hebben een betere oplossing om wat extra geheugen vrij te maken.

Handig trucje

Je googelt vast heel wat af op je telefoon. Je bent bijvoorbeeld een film aan het kijken en zoekt snel op hoe de hoofdrolspeler ook alweer heet, of je bent op zoek naar het recept voor de lekkerste couscoussalade. Daar is je telefoon natuurlijk hartstikke handig voor, maar het levert ook een flinke zoekgeschiedenis op. Die functie neemt aardig wat geheugen in beslag. Door af en toe de zoekgeschiedenis te wissen, kun je veel geheugen besparen.

To do

Wat je moet doen? Ga op je iPhone naar het kopje ‘Instellingen’. Als je vervolgens een stukje naar beneden scrolt, zie je Safari staan. Als je hierop klikt, kun je de geschiedenis en website-data wissen. Ook kun je op ‘zoekgeschiedenis’ klikken aan de zijkant van de pagina als je op internet zit. Dat werkt enorm goed voor het geheugen van het toestel. Het zorgt er niet alleen voor dat je soms tot zo’n 500 MB extra geheugen kunt krijgen, maar ook dat je iPhone ineens weer een stuk sneller is. Yes!

Bron: Marie Claire, Grazia Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws