Dit is dus waarom er altijd een strikje op vrouwenonderbroeken zit

Het is niet voor niks!

Lees ook

Welke onderbroek je ook uit je la pakt, er zit vrijwel altijd een strikje op de voorkant. Soms zit daar zelfs een glittersteentje of een bedeltje bij. Heel cute natuurlijk, maar heeft het ook een functie? Jazeker! De strikjes blijken zelfs handig te zijn voor meerdere dingen.

Strikje

Of je nou een slipje, hipster, onderbroek of string pakt: op vele exemplaren zit een strikje aan de voorkant genaaid. De ene vrouw voelt zich hier misschien mooier of sexyer door, terwijl de ander het strikje er gelijk afknipt. Naast dat het er eventueel leuk uitziet, heeft het immers geen functie. Toch? Nou, dat is niet helemaal waar. Van oorsprong kon het strikje namelijk heel useful zijn.

Strakker trekken

Tegenwoordig hebben onze onderbroeken elastiek, waardoor ze zich gemakkelijk aan ons lichaam aanpassen. Dat was vroeger echter wel anders. Om ervoor te zorgen dat het ondergoed niet afzakte, werd er een lintje door de bovenkant van het broekje geregen en aan de voorkant gestrikt. En there it was: het strikje.

Makkelijk te vinden

Maar dat is niet de enige reden waarom vrouwenonderbroeken een strikje op de voorkant hebben. Want niet alleen hadden de slipjes vroeger geen elastiek, ook konden mensen niet zomaar een lamp aanklikken als het te donker was. Destijds moest er eerst een kaars worden aangestoken. Dat klinkt natuurlijk very romantic: aankleden bij kaarslicht, denk er nog even een zwoel muziekje bij. Back to reality… dat was eigenlijk helemaal niet zo romantisch. Ga maar na: je onderbroek aantrekken in het donker is zo makkelijk nog niet. Hoe weet je nou of-ie niet binnenstebuiten zit en waar de voorkant zit? Juist: daar kwam het strikje van pas. The more you know!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook