Bridgertons Jonathan Bailey doet boekje open over opnemen intieme scènes

'Na seizoen één waren er heel wat nieuwe trucjes.'

Kijkers van Bridgerton is het niet ontgaan: er zitten een stuk minder steamy scènes in het tweede seizoen. Toch mogen we niet klagen. In de intieme scènes die er zijn, is te zien dat de chemie eraf spat tussen Kate Sharma (Simone Ashley) en Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey). Aan Grazia vertelt acteur Jonathan dat dit komt dankzij de real life chemie met Simone én dankzij een intimiteitscoach.

Goede band

Dat het behoorlijk vlamt tussen Anthony en Kate is nog een understatement. “Kate en Anthony worden als magneten door elkaar aangetrokken. Ze hebben een wilde aantrekkingskracht, beestachtig bijna. Maar ze hebben ook veel gemene delers, zoals dat ze allebei iemand verloren hebben, de oudste kinderen zijn, zich outsiders voelen in hun familie. En het is toch een verboden liefde, en dat geeft spanning”, vertelt Jonathan hierover.

Een overtuigende, verboden liefde neerzetten is niet altijd makkelijk. Maar dankzij de goede band die Jonathan met zijn tegenspeelster Ashley heeft, ging hen dat heel goed af. “Het ging mij en Simone makkelijk af om die passie en dat verlangen te spelen. We hebben een enorm goede band, al vanaf het moment dat we elkaar voor het eerst zagen tijdens de audities.”

Intimiteitscoördinator

In seizoen één nam Jonathan al een aantal sexscènes op, maar omdat hij nu de hoofdrol heeft nog veel meer. Iets wat hij gelukkig niet lastig vond om te doen. “Het voelde heel oké, waarschijnlijk omdat we een vrouwelijke intimiteitscoördinator op de set hadden.”

“Zij zag er continu op toe dat iedereen comfortabel was tijdens de meest intieme scènes. En ze zorgde ook dat het verhaal op de juiste manier werd verteld, want vaak zie je sexscènes alleen maar vanuit een mannelijk perspectief.”

“Na seizoen één waren er heel wat nieuwe trucjes en hulpmiddelen bijgekomen waar we mee aan de slag konden. Nieuwe kussentjes bijvoorbeeld, die het liggen comfortabeler maakten.”

In de nieuwste Grazia vertelt Jonathan meer veel meer over het nieuwste Bridgerton-seizoen. Nu in de winkels!

Interview: Claudia Witteveen | Beeld: Netflix (Liam Daniel)

 

Laatste nieuws