Ai: zoveel jaar mag Will Smith niet bij de Oscars aanwezig zijn

De klap die de acteur uitdeelde heeft grote gevolgen.

De klap die Will Smith aan Chris Rock uitdeelde tijdens de Oscars is nog altijd talk of the town. Ook is deze uithaal niet zonder gevolgen, aangezien de organisatie van het evenement heeft bepaald dat de acteur tien (!) jaar lang niet welkom is.

Niet welkom

De klap die Will Smith tijdens de uitreiking van de Oscars aan Chris Rock uitdeelde is volgens de organisatie achter het evenement ‘onacceptabel’. De Academy, de organisatie achter de Oscars, noemt het gedrag daarnaast schadelijk. Vanaf vandaag mag de acteur hierom tien jaar lang niet bij de uitreiking van de Oscars of enig ander evenement van de organisatie aanwezig zijn. Niet fysiek, maar daarnaast ook niet digitaal. 

Lidmaatschap inleveren

De acteur schorsen als lid van de beroepsorganisatie was niet meer mogelijk, aangezien Will eerder al zijn lidmaatschap introk. Dit betekent dat hij niet meer kan meestemmen voor de Oscars, maar hij kan met zijn eigen films in de toekomst nog wel genomineerd worden. Naast deze ‘straf’ voor Will, richt de Academy zich in haar verklaring tot Chris Rock. “We willen onze grote dank aan hem uitspreken voor het recht houden van zijn rug onder buitengewone omstandigheden.”

Ook wordt er door de organisatie excuses aangeboden voor het doorgaan met de tv-uitzending, zonder bij de shocking actie stil te staan. “Het was een kans voor ons om een voorbeeld te stellen voor onze gasten en kijkers en daarin schoten we tekort, onvoorbereid als we waren op iets wat nog nooit eerder is gebeurd”, klinkt het dan ook. “We hopen dat nu een periode van genezing kan beginnen voor alle betrokken.”

Verkeerde grap

Tijdens de afgelopen Oscaruitreiking maakte presentator Chris Rock een ‘grapje’ over het haar van Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will. Jada lijdt aan de haarziekte alopecia. Deze grap viel dan ook in verkeerde aarde bij de acteur, die Rock vervolgens een klap verkocht op het podium.

Bron: AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws