Dit is de eerste Expeditie Robinson-deelnemer ooit die is aangekomen

Het is in die ruim twintig jaar nog nooit eerder voorgekomen.

Lees ook

Het was nog nooit eerder voorgekomen: een deelnemer van Expeditie Robinson bij wie de weegschaal aan het eind van de rit meer aangeeft dan aan het begin. Toch is dat dit seizoen voor het eerst gebeurd. De afvaller was, ondanks dagen zonder eten, een kilo aangekomen. Huh?

Let op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van Expeditie Robinson: All Stars.

Verbaasd

Bertie Steur, ook wel bekend als boerin Bertie, deed in 2016 voor het eerste mee aan Expeditie Robinson. Ze wist de reis toen het beste van iedereen te doorstaan en won het programma. Dit jaar deed ze weer mee, alleen dan nu aan de All Stars-versie. Daar zorgt ze nu ook voor veel verbazing, maar niet omdat ze heeft gewonnen. Ze blijkt de eerste Robinson-kandidaat ooit te zijn die ondanks het weinige eten en de zware proeven is aangekomen.

Een toegift

Bertie schoof aan bij Eilandpraat, om met Luuk Ikink en medekandidaat Carlos Platier Luna over het avontuur te praten. Ze had het torenbouwduel verloren en moest daarom het programma verlaten. In 2016 bleef ze maar liefst 32 dagen op het eiland, nu viel ze na 11 dagen af. “Het is zoals het is, daar ben ik heel nuchter in”, aldus de boerin. “De eerste keer heb ik mezelf echt verrast, maar de tweede keer maakte het me niet zoveel meer uit. Het was meer een toegift, een cadeautje.”

Bijzonder getal

Nadat bekend was gemaakt dat Bertie het eiland moest verlaten, vond het weegmoment plaats. De meeste kandidaten blijken behoorlijk afgevallen te zijn na weken op het eiland. Bij Bertie stond er echter een surprising getal op de weegschaal: 78 kilo. Toen ze naar het eiland vertrok en aan het avontuur begon, woog ze 77 kilo. “Ik kijk naar die weegschaal en ik zie dat ik een kilo ben aangekomen. Ongelofelijk”, riep ze uit. Ze zag er ook de humor van in: “Ik denk dat mijn vrouw blij is, want die houdt niet van heel dun.”

Gefrituurd voedsel

Niet alleen Bertie zelf was verbaasd, ook Luuk vroeg zich af hoe het kan dat ze is aangekomen in plaats van afgevallen. Bertie heeft er een simpele verklaring voor. “Het zit zo. Na de hussel kwamen Niels, Mariana en Ferry en die bleken een filiaal van de frituur te openen. We hadden heel veel cassave gevonden en dat werd allemaal gefrituurd. Als je de hele dag gefrituurde cassave eet, val niet af kan ik je vertellen.” Aha!

Bron: Eilandpraat | Beeld: Expeditie Robinson

Laatste nieuws

Zie ook