Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fan van Game of Thrones? Op deze datum verschijnt het vervolg

Spoiler: de vervolgserie laat niet lang meer op zich wachten.

Stel je voor: je kunt een serie van begin tot eind bingen en vervolgens weer uit je geheugen wissen, zodat je ‘m weer helemaal opnieuw kunt bekijken. Na het zien van alle seizoenen Game of Thrones hadden we dit graag gewild, maar helaas. Gelukkig is er goed nieuws, want er is een vervolgserie gemaakt en die gaat binnenkort in première. 

House of the Dragon

Sinds HBO Max in Nederland lanceerde, kunnen fans van Game of Thrones ein-de-lijk de populaire serie streamen. Heb je alle afleveringen al gezien? Dan is het aftellen tot de vervolgserie House of Dragon op de streamingdienst wordt gelanceerd officieel van start gegaan. Gister maakte HBO Max namelijk bekend dat de vervolgserie vanaf 22 augustus wereldwijd te zien is. En daar worden we héél erg blij van.

Spin-off

In de spin-off van Game of Thrones hoeven we geen StarksDothraki en Lannisters te verwachten. Nee, in House of the Dragon staan de Targaryens centraal. Het verhaal speelt zich tweehonderd jaar voor de val van de troon af, toen de Targaryens oppermachtig waren. In die jaren brak er een bloedige burgeroorlog uit, ook wel The Dance of the Dragons genoemd, die uiteindelijk tot de ondergang van de drakenfamilie leidde.

De gloednieuwe serie is gebaseerd op Fire and Blood, een boek van George R. R. Martin dat in 2018 uitkwam. Dit is het eerste deel van een tweedelige geschiedenis over het huis Targaryen. Of dit ook betekent dat er sowieso een tweede deel van House of the Dragon aankomt? Dat is helaas nog niet bekend.

Teaser

De eerste officiële beelden van de gloednieuwe Game of Thrones-prequel beloven in ieder geval al veel goeds. 

https://www.youtube.com/watch?v=fNwwt25mheo&ab_channel=HBOMax

“Goden, koningen, vuur en bloed. Dromen hebben ons geen koningen gemaakt, dat hebben draken gedaan”, klinkt het in de teaser van House of the Dragon. De korte clip is weer met dezelfde hoeveelheid spanning, zwaardgevechten en vuur gevuld als we van Game of Thrones gewend zijn. Is het al 22 augustus? 

Bron: AD | Beeld: HBO Max (House of the Dragon)