Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bel je vriendinnen: het tweede deel van 365 Days staat binnenkort op Netflix

De bizarre film is vanaf déze maand te streamen.

Veelbesproken was-ie zeker, goed ontvangen niet zozeer: de Netflix-thriller 365 Days. Onlangs werd de Fifty Shades-achtige film nog genomineerd voor slechtste film van het jaar, maar daar hebben de filmmakers geen boodschap aan. De film kreeg een tweede deel en die staat heel binnenkort op Netflix. En tja, we willen ‘m toch zien. 

365 Days

365 Days is gebaseerd op de gelijknamige boeken van de Poolse Blanka Lipinska. In de thriller wordt de ambitieuze zakenvrouw Laura Biel ontvoerd door maffiabaas Massimo Torricelli. De maffiabaas in kwestie is obsessed door de zakenvrouw en heeft maar één doel: zij moet verliefd op hem worden. En dat alles in maar liefst 365 dagen. De maffiabaas vertelt de zakenvrouw dat hij haar niet zal aanraken, behalve als ze dat zelf wil. De zakenvrouw doet er vervolgens alles aan om zelf de macht te krijgen, maar – je raadt het al – ze wordt langzaamaan toch verliefd op hem. De film zit bomvol steamy scènes die geïnspireerd zijn op de film Fifty Shades of Grey.

Veel kritiek

Hoewel de film massaal werd bekeken en tijden in de top 10 van meest bekeken films op Netflix stond, was niet iedereen laaiend enthousiast over de erotische film. Er is flink wat ophef ontstaan rondom deze film, aangezien het volgens critici seksueel geweld zou verheerlijken. Er zijn zelfs petities ingediend om 365 Days offline te halen. Zonder succes, want het tweede film wordt namelijk gewoon op Netflix gelanceerd. 

Tweede deel in juni

In een berichtje op Twitter is te lezen dat we niet heel lang meer hoeven te wachten op het gloednieuwe deel van 365 Days. “365 DAYS. PART TWO. JUNE”, klinkt het bericht van de streamingdienst. Wat we van het vervolg kunnen verwachten? Massimo en Laura keren terug, zodat ze hun relatie verder kunnen ontdekken. Makkelijk gaat dit niet worden, want er liggen kapers op de kust. Gaat het ze lukken om hun relatie in stand te houden of loopt het allemaal verkeerd? Klinkt spannend. Wij bellen meteen onze besties en plannen een filmavondje in juni.

Bron: Beautify | Beeld: 365 Days