Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze pruiken in Bridgerton hebben een verborgen betekenis

Er blijkt meer achter te zitten dan alleen een mooi kapsel.

We zijn dol op de serie Bridgerton en hebben het tweede seizoen al helemaal uitgekeken. Naast de prachtige panden die voorbijkomen, zien we ook de mooiste outfits en pruiken. Wist je dat een paar van die pruiken een verborgen betekenis met zich meedragen? Wij vertellen je meer!

Heftige haardracht

Bridgerton is echt een serie om bij weg te dromen. We hebben al regelmatig gefantaseerd over een leven zoals dat van Daphne Bridgerton. Toch zijn er ook aspecten die ons minder fijn lijken, zoals de kapsels die vrouwen in die tijd hadden. Voor de serie wordt uiteraard gebruikgemaakt van pruiken, die vaak behoorlijk out there waren. Op zich iets wat bij zo'n show hoort, maar er blijkt meer achter te zitten.

Drie weken

De pruiken zijn gemaakt door Marc Pilcher, een haarstylist die awards heeft gewonnen voor zijn bijzondere haarwerken. Hij heeft aan Glamour UK uit de doeken gedaan dat het maken van zo'n pruik tot wel drie weken (!) in beslag kan nemen. Het was behoorlijk stressen om alles tussen de opnames door allemaal af te krijgen, maar dat is gelukt en het resultaat mag er zijn. Nu blijkt dat verschillende pruiken ook nog eens een verborgen betekenis hebben.

Daphne Bridgerton

Bij Daphnes haarstukken was het vooral de bedoeling dat we in de loop van de serie haar persoonlijke groei konden zien. "Ze had eerst kleine krulletjes en een pony, daar hadden we haar look omheen gebouwd", aldus Pilcher. "Toen vond Chris het een goed idee Daphnes uiterlijk wat zachter en opener te maken, om haar progressie tijdens het seizoen te laten zien."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door PD 🌗 (@phoebedynevor)

Penelope Featherington

Zowel in het boek als in de serie was Penelope nog maar 15 jaar oud. Nicola Coughlan, die Penelope speelt, is in het echt al 35 jaar oud. Om de jeugdigheid van Penelope zo goed mogelijk te benadrukken, kreeg ze een kapsel met kleine krulletjes. Ook haar outfit en haar make up zijn zo gekozen dat ze er zo jong mogelijk uitziet en het leeftijdsverschil met Nicola niet opvalt.

Queen Charlotte

Charlotte is niet alleen de koningin van Bridgerton, maar spant ook de kroon met haar kapsel. Ze zou volgens het script eigenlijk twee verschillende haardrachten hebben tijdens het eerste seizoen, maar dat werd al snel aangepast. Het werd niet minder, maar juist alleen maar meer: uiteindelijk heeft Queen Charlotte een pruik per outfit gekregen. De pruik die het meest opviel, was die met de kooitjes erin. "De krullen representeren Simon Bassetts etnische achtergrond en de strikjes zijn een ode aan Daphne. De vogeltjes in de kooitjes laten hun liefde zien, en de manier waarop ze uit elkaar gehouden worden", aldus Pilcher. Er zit dus een behoorlijk verhaal achter de iconische bird cage pruik.

Nieuwe kapsels

Over elk haarstuk in Bridgerton is dus goed nagedacht. Het moest niet alleen bij het personage passen, maar ook bij diens ontwikkeling in de loop van de afleveringen. Seizoen twee van de serie focust op heel andere karakters, dus er zijn ook weer veel nieuwe kapsels te zien. We zien benieuwd wat we daar nog weer over te weten gaan komen. Welk kapsel is tot nu toe jouw favoriet?

Bron: NBMSL | Beeld: BrunoPress