Kom je vaak moeilijk in slaap? Probeer deze methode uit het leger eens

Zo vertrek je binnen een paar minuten naar dromenland.

Lig je ’s nachts vaak te woelen in je bed? Megavervelend, vooral als je er de volgende dag weer op tijd uit moet. Je hebt vast al veel verschillende dingen geprobeerd, maar ken je de methode uit het leger al? Daarmee zou je binnen twee minuten in slaap kunnen vallen.

Handige methode

Je kussen aanraken en meteen naar dromenland vertrekken. Klinkt ideaal, maar in de praktijk loopt het vaak anders en lig je lang te draaien. De military method zou uitkomst kunnen bieden. Er wordt beweerd dat je met die methode binnen twee minuten op de trein naar dromenland zou kunnen stappen. Onze aandacht was meteen gewekt! We leggen je uit hoe de methode werkt.

Genoeg rust tussen trainingen

De voornaamste oorzaak voor slecht slapen is stressen en piekeren. Je gedachten houden je dan wakker en zorgen ervoor dat je de volgende ochtend meteen naar de koffie grijpt. Het is vaak lastig om die gedachtestroom uit te zetten, maar toch zou het met deze methode moeten lukken. Het is een tip in de categorie ‘gouwe ouwe’, want de methode werd voor het eerst gebruikt in 1981. Soldaten waren na hun trainingen vaak uitgeput, maar bevonden zich ook in een vreemd omgeving en konden daardoor snel stress krijgen. Je hebt hoe dan ook slaap nodig, dus werd deze methode bedacht om ervoor te zorgen dat de soldaten voldoende konden uitrusten.

@doctorjesssFollow for more tips on how to fall asleep faster! Intsagram: doctorjesss♬ Steven Universe – L.Dre

Alles ontspannen

Het kost ongeveer zes weken om de methode onder de knie te krijgen. Hij is verder heel makkelijk en geschikt voor iedereen. Dit is hoe het werkt: ontspan eerst alle spieren in je gezicht en laat je schouders zakken. Doe dat vervolgens ook met je boven- en onderarmen, met één arm tegelijk. Adem goed uit en ontspan je borstspieren. Ontspan tot slot je heupen en benen. Je hebt je hele lichaam dan in de ruststand gezet en als het goed is, zul je binnen een paar minuten in slaap vallen. Wij gaan dit vanavond proberen!

Bron: Fem Fem, TikTok @doctorjesss | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws