Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Trend alert: double wing eyeliner is terug van weggeweest

Wij zijn fan.

Er is weer een nieuwe trend op eyelinergebied: de double wing eyeliner. Waar we eerst nog allemaal voor de cat-eye look en de puppy eyeliner gingen, is het nu tijd voor wat ook wel batwing eyeliner wordt genoemd. Een twist op de reguliere wing die ervoor zorgt dat je weer helemaal zin krijgt om met make up te experimenteren!

Back in the days

Veel beauty trends die we massaal volgen komen uit de jaren '90 en '00. Denk bijvoorbeeld aan smoky eyes, blowouts en bruine lipliner. De batwing liner-trend is echter een stuk ouder: in de jaren '60 werd hij voor het eerst gespot. Het is een simpele manier om je ogen een extra vrouwelijke touch te geven en het staat prachtig bij iedereen. Je hoeft er ook niet veel extra voor te doen ten opzichte van een 'gewone' winged eyeliner. De look bestaat uit twee lijnen: eentje langs de bovenste wimperrand en eentje langs de onderste.

Populair bij celebs

Op TikTok is de stijl enorm populair en onder andere Dua Lipa en Charli XCX zijn er al mee gespot. Ook was de batwing liner bij Cassie en Maddy te zien in eerdere afleveringen van Euphoria. Donni Davy, de make up artist van die show, vertelde GLAMOUR dat ze er dol op is om de onderste wimperrand van de actrices te accentueren. Dat is ook meteen het leuke aan deze trend: je kunt de look zo dramatisch maken als je zelf wilt. Hieronder zie je een aantal voorbeelden:

Zo krijg je de look

Ook Lily Keys, make up artist van Charli XCX, is fan van deze look. "Het is een nieuwe interpretatie van de retro '60 Twiggy eye", vertelt ze aan GLAMOUR. "Het zorgt voor een opener blik en laat ogen groter en vrouwelijker lijken, bijna alsof je een pop bent. Je hebt een vaste hand en wat oefening nodig voor deze trend, maar iedereen kan het."

Hoe je de eyeliner het beste kunt aanbrengen voor de ultieme batwing liner look? "Ga voor een spiegel zitten en leun met je elleboog op de tafel voor extra ondersteuning. Kijk recht naar voren en werk van binnen naar buiten. Breng eerst de eyeliner op je bovenste wimperrand aan en doe daarna de onderkant. Het hoeft niet allemaal perfect, want je kunt foutjes altijd nog corrigeren met een wattenstaafje dat je in make up remover hebt gedipt." Wij gaan dit zeker eens proberen!

Bron: GLAMOUR | Beeld: BrunoPress