Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zoveel kost het om in een landhuis uit Bridgerton te wonen

De prijzen zijn niet mals!

Sinds afgelopen vrijdag kunnen we genieten van het tweede seizoen van Bridgerton. Daarin komen weer de prachtigste landhuizen en gebieden voorbij. Ben je benieuwd wat het zou kosten als je in een van die panden zou wonen? Wij laten je twee prijskaartjes zien.

Prachtige stijl

Bridgerton heeft ervoor gezorgd dat onder andere high tea, haarbanden, pofmouwen en korsetten weer helemaal hip zijn. Ook de 19e eeuwse, romantische interieurstijl heeft door de serie veel harten veroverd. Antieke meubels, hoge plafonds, sierlijsten, prachtige behangetjes... We werden spontaan enthousiast en zagen onszelf al helemaal in zo'n mooi pand wonen. Wat zou je per maand aan hypotheeklasten moeten betalen voor zo'n mooi landhuis? Spaarplatform Raisin.nl en Jonathan Rolande (senior vastgoedtaxateur bij HouseBuyFast VK) hebben samen gekeken naar de kosten van twee Bridgertonhuizen. Spoiler: het zijn geen kleine bedragen.

Say what?! Dít enorme bedrag sloeg Regé-Jean Page af voor een gastrol in Bridgerton seizoen 2

Landhuis Duke of Hastings

Wilton House is een prachtig Engels landhuis in Wilton met een rijke geschiedenis. In 1544 schonk Koning Henry VII het land waarop dit pand staat aan William Herbert, de eerste Graaf van Pembroke. Het landgoed werd nooit verkocht en is dus nog steeds eigendom van de familie Herbert. Het is tegenwoordig het familiehuis van de 18e Graaf van Pembroke en in de zomer zijn zowel het landhuis als het terrein eromheen open voor bezoekers.

Het landhuis is niet alleen prachtig aan de buitenkant, ook de binnenkant mag er wezen. Er zijn veel Griekse en Romeinse beeldhouwwerken en er hangen schilderijen van Rembrandt en Van Dyck. Ook is het hele pand ingericht met Georgiaans meubilair. Bovendien staan zowel het pand als de tuin en het park eromheen op de monumentenlijst. Wat je ervoor zou betalen als je dit zou kopen? De vastgoedtaxateur schat de prijs op €118.469.174. Als we uitgaan van een hypotheekrente van 2,19%, betaal je voor de hypotheek maar liefst €437.871. Nog even doorsparen dus!

Huize Bridgerton

Het andere pand waar naar gekeken is, is Ranger's House. Deze Georgiaanse villa ligt tegen de grens van Greenwich Park in Londen aan en heeft dus een geweldige locatie. Ook dit pand is al behoorlijk uit: het komt vermoedelijk uit het jaar 1722. Het is helemaal het einde voor iedereen die van barok en karakter houdt. De hoge schuiframen, de beeldende kunst in de tuin, de rode bakstenen en de zwartgouden poort dragen allemaal bij aan het indrukwekkende beeld dat dit pand afgeeft.

Wat je neer moet leggen als je hier zou willen wonen? De vastgoedtaxateur schat dit pand op een waarde van €71.081.504. Als we dan weer uitgaan van een hypotheekrente van 2,19%, betekent dat dat je maandelijkse hypotheeklasten €263.295 zijn. Dit pand is dus een stuk goedkoper dan Wilton House, maar heeft nog altijd een prijskaartje waar je u tegen zegt. Toch maar op zoek naar een Airbnb in deze stijl dus, want the real deal gaat hem niet worden.

Bron: Rise at Seven, Raisin, HouseBuyVast VK | Beeld: Netflix, BrunoPress