Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Aha: om deze reden dragen celebs zonnebrillen tijdens de Oscars

Het leverde bijzondere looks op.

De meesten van ons hebben vroeger geleerd dat het niet netjes is om overal je zonnebril op te houden. Als we onze zonnebril dan toch een keer te lang ophebben, voelt het ook meteen erg onwennig. Toch waren er bij de uitreiking van de Oscars verschillende celebs die besloten hun zonnebrillen uit de kast te halen. Maar waarom eigenlijk?

Veel zonnebrillen

In de nacht van zondag op maandag vonden voor de 94e keer de uitreikingen van de Academy Awards plaats (ook wel bekend als de Oscars). Daarna vond de bekende Vanity Fairy after party plaats. Er verschenen enorm veel celebrities op de rode loper bij dat feest. We zagen weer de mooiste jurken, pakken en alles daartussenin voorbijkomen. Enne, een aantal gasten besloten hun gezicht te verbergen met sunnies, zodat de aandacht extra op hun outfit gericht was.

Rami Malek D-Nice Kendall Jenner Kim Kardashian H.E.R. en Daniel Kaluuya

Mogelijke redenen

Hoewel het er cool uitziet, vragen veel mensen zich af: waarom? Er zijn verschillende mogelijke redenen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de sterren niet te veel tegen de Californische zon in wilden kijken. Of dat ze zenuwachtig waren of een slechte nacht wilden verbergen. Ook vermoeden experts volgens Grazia Daily dat celebs zo hun uitgeveegde make-up kunnen verbergen. We hebben vooral het idee dat het bedoeld is om er stylish en cool uit te zien. Een goeie zonnebril maakt elke look toch wel echt af.

Eerdere jaren

Hoewel we dit jaar opvallend veel zonnebrillen bij de Oscars zagen, is het niet iets nieuws. In 1976 droeg Jack Nicholson een zonnebril toen hij de Oscar voor Best Actor kreeg uitgereikt voor zijn rol in One Flew Over the Cuckoo's Nest. In 1996 werd Susan Sarandon met een zonnebril gespot, in 1999 volgden onder andere Celine Dion en Goldie Hawn. Het lijkt er dus op dat een trend van vroeger terug is gekeerd. Wij vinden het stiekem best wel cool staan. Nu al benieuwd naar de opvallende looks van volgend jaar!

Bron: Grazia Daily | Beeld: BrunoPress