Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Will Smith biedt uitgebreid excuses aan na klap tijdens Oscars

De acteur ziet in dat hij verkeerd heeft gehandeld.

De klap die Will Smith tijdens de Oscars aan Chris Rock uitdeelde was gister het gesprek van de dag. De acteur himself heeft een nare nasmaak overgehouden aan deze speciale avond. Via Instagram biedt Will daarom uitgebreid zijn excuses aan.

Klap na een grap

Zondagavond sleepte Will Smith de Academy Award voor de Beste Acteur in de wacht. De uitreiking van deze prijs werd echter overschaduwd door een eerdere gebeurtenis. Eerder op de avond deelde de acteur namelijk een klap uit aan Chris Rock, die een grap maakte over Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will Smith.

Chris maakte een grappig bedoelde opmerking over het gemillimeterde haar van Jada, maar die viel absoluut niet in goede aarde. Jada lijdt namelijk aan alopecia, een medische aandoening waardoor iemand plots (gedeeltelijk) kaal kan worden. Will Smith stapte na deze omstreden grap het podium op om Chris een klap te geven en te schreeuwen dat hij de naam van zijn vrouw niet in zijn mond mocht nemen. Een video hiervan ging al snel viral en leidde gisteren tot behoorlijk wat ophef.

‘Onacceptabel en ontoelaatbaar’

Inmiddels heeft Will Smith zelf op het voorval gereageerd op Instagram. Daarin zegt hij sorry tegen Chris Rock. “Geweld, in alle vormen, is giftig en vernietigend. Mijn gedrag tijdens de Academy Awards gisteravond was onacceptabel en ontoelaatbaar. Grappen die ten koste van mij worden gemaakt zijn onderdeel van mijn werk, maar een grap over de medische situatie van Jada was te veel voor me en ik reageerde geëmotioneerd”, schrijft Will in een Instagram-bericht. “Ik wil graag openlijk mijn excuses aan jou aanbieden, Chris. Ik ging te ver en ik zat fout. Ik schaam me en mijn handelingen waren niet in lijn met de man die ik wil zijn. Er is geen ruimte voor geweld in een wereld vol liefde en vriendelijkheid.”

Meer excuses

Daarnaast biedt Will ook aan alle medewerkers en bezoekers van de Oscars zijn excuses aan, net als aan zijn ‘filmfamilie’. “Ik heb enorm veel spijt dat mijn gedrag voor een smet heeft gezorgd op wat voor ons allemaal zo’n fantastische reis is geweest.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Will Smith (@willsmith)

Chris Rock ‘wist van niets’

Ondertussen meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat Chris Rock helemaal niet afwist van de medische aandoening van Jada Pinkett Smith toen hij de grap maakte. Dat zeggen ‘bekenden’ van Chris tenminste. Of Chris en Will (die al een voorgeschiedenis hebben) nu de strijdbijl hebben begraven, is onduidelijk.

Bron: People, TMZ, RTL Nieuws | Beeld: BrunoPress