Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Romy over deelname aan De Bachelor: ‘Gênant hoe ik af en toe overkom’

De beauty kreeg na haar deelname behoorlijk wat kritiek over zich heen.

Romy is tot nu toe een van de meest besproken deelnemers van De Bachelor en kreeg zelfs na haar exit nog bakken kritiek over zich heen. Inmiddels is de beauty naar eigen zeggen alle hectiek rondom het programma gewend en kan ze terugblikken op haar deelname. Want wat vond Romy er zelf eigenlijk van?

Alle hectiek ontvlucht

Vla nadat Romy door Thomas van der Vlugt naar huis werd gestuurd, besloot de radio-dj haar spullen te pakken en een reis buiten Europa te maken. Iets wat eigenlijk bijzonder goed uitkwam. Aan RUMAG vertelt Romy: “Ik was even lekker aan het reizen om alle hectiek te ontvluchten. Het was fijn om weg te zijn van alles wat er gebeurde.” 

Die negatieve reacties op social media had Romy totaal niet aan zien komen. “Ik was er wel door verrast, ik had tijdens de opnames niet in de gaten dat ik zo’n specifieke rol had in de villa. Toen ik de afleveringen terugzag dacht ik: het is wel een beetje gênant hoe ik af en toe overkom.” 

Arrogant

Romy benadrukt dat haar innerlijk behoorlijk uitvergroot wordt in het programma. Zo vonden veel kijkers van De Bachelor dat ze arrogant overkwam, iets wat volgens de radio-dj komt doordat ze niet heel lekker in haar vel zat. “Ik was er niet bewust van dat ik op een bepaalde manier overkwam. Mensen denken dat ik heel arrogant ben, maar het was voor mijn eigen gevoel juist een onzekerheid. Ik dacht: ik moet mezelf laten zien en zelfverzekerd overkomen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet was.”

De beauty benadrukt dat het lijkt alsof ze continu aan het woord is, maar dat dit mede door de montage van het programma komt. “Dat is behoorlijk uitvergroot. Je ziet niet dat ik vragen aan andere mensen stelde.”

Heftige reacties

Behalve de reacties over de uitzendingen, kon de radio-dj ook na het programma op behoorlijk wat negatieve reacties rekenen. Romy belandde tijdens haar reis na het programma in een ziekenhuis in Sri Lanka. Op deze vervelende locatie, tussen allerlei onbekenden, kwamen de haatreacties op social media naar eigen zeggen behoorlijk binnen. “Ik voelde me daar al niet heel chill, maar dan lees je reacties als ‘Lekker voor haar’ of ‘Het ziekenhuis had wel af mogen branden’, dat was toen wel heel heftig.” Gelukkig is Romy inmiddels een beetje bijgekomen van alle hectiek rondom het programma. “Ik ben eraan gewend geraakt”, stelt ze. Heftig!

Bron: RUMAG | Beeld: Jasper Suyk