Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Whut: Will Smith geeft Chris Rock een klap tijdens Oscars

Dit zag niemand aankomen.

Will Smith sleepte gisteravond tijdens de Oscars de Academy Award voor Beste Acteur in de wacht. Maar ondanks deze grote prijs, is dit allesbehalve talk of the town. De acteur is het gesprek van de dag vanwege de klap die hij op het podium uitdeelde. 

Chris Rock

Chris Rock had eerder op de avond de eer om de winnaar in de categorie Beste Documentaire bekend te maken op het podium. Maar voor hij dat deed, maakte hij nog een paar grappen, en een van die grappen viel niet bepaald in goede aarde bij Will. 

Zo grapte Chris dat Jada Smith (de vrouw van Will) de volgende keer de rol van G.I. Jane kan spelen. Hiermee doelde hij erop dat Demi More gemillimeterd haar had voor haar rol van een militair. Jada lijdt aan alopecia, een aandoening waarbij iemand plots (gedeeltelijk) kaal wordt. 

Klap uitgedeeld

Will was allesbehalve blij met deze opmerking. Hij stond op van zijn plek en liep het podium op om Chris een enorme klap te geven. Vervolgens schreeuwde Will: “Hou de naam van mijn vrouw uit je f*cking mond.” Via Twitter wordt de video door Variety gedeeld met een korte uitleg. Het duurt niet lang tot de video heel het internet overgaat.

Family first

Het moge duidelijk zijn dat Will zijn familie wil beschermen, iets wat ook naar voren komt in zijn rol in de film King Richard. "Richard Williams was een fierce verdediger van zijn familie", begon een zeer geëmotioneerde Will zijn dankwoord na de uitreiking van zijn prijs. Hij dankt onder anderen actrices Demi Singleton en Saniyya Sidney die de rollen van zijn filmdochters Serena en Venus Williams voor hun rekening namen.

"Het leven imiteert de kunst: nu lijk ik op de gestoorde vader, net zoals ze zeiden over Richard Williams. Liefde laat je gekke dingen doen", vervolgde de acteur, hiermee verwees Will naar de klap die hij eerder op de avond op het podium aan Chris uitdeelde. Ook bood hij hiervoor zijn excuses aan aan de Oscar-organisatie en alle andere genomineerden. "Ik hoop maar dat de Academy me de volgende keer nog wil uitnodigen."

Bron: Marie Claire, Variety | Beeld: BrunoPress