Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what?! Op deze universiteit kun je les krijgen over Kanye West

Weer eens iets anders dan communicatie of psychologie!

Waarom zou je communicatie of psychologie studeren als je ook les kunt krijgen over Kanye West? Say what?! Ja, je leest het goed. Je kunt volgend schooljaar een universitaire cursus volgen over de spraakmakende rapper – die tegenwoordig als Ye door het leven gaat.

Les over Kanye

Voor de studie over Kanye West moet je wel je koffers pakken. De cursus wordt namelijk gegeven op de Concordia Universiteit in Montreal, Canada. Daar krijg je les van professor Yassin Alsalman, die zelf ook muziek maakt. Het is niet de eerste keer dat Yassin lesgeeft over een artiest, zo deed hij dat eerder over de Amerikaanse hiphop-zangeres Lauryn Hill.

Anyway, over Ye valt natuurlijk een heleboel te vertellen en te leren. Zijn muziek gaat al jaren mee en domineert al bijna twintig jaar bovenaan de hitlijsten. Maar Kanye blijft niet alleen relevant vanwege zijn muziek, ook het privéleven van de rapper zorgt regelmatig voor opschudding. "Deze cursus gaat niet alleen over Kanye. Het gaat ook over roem, dromen en zelfverwezenlijking", legt Yassin uit.

Genoeg lesstof

Kanye veranderde onlangs zijn naam officieel naar Ye. Daarnaast is er voortdurend drama rondom hem en zijn ex-vrouw Kim Kardashian en haar nieuwe lover Pete Davidson. Ook deelt Ye regelmatig zijn (controversiële) mening op Instagram, waardoor hij onlangs nog 24 uur van de app werd verbannen. Genoeg (les)stof om over te praten, dus!

Toch zal het vooral zijn muzikale talent en de culturele impact zijn die besproken worden in de lessen. "Kanye vs. Ye: Genius by Design”, noemt professor Alsalman de cursus. “Dit vak gaat niet alleen over Kanye. Het gaat over gemeenschap, creativiteit, verantwoordelijkheid, roem en geestelijke gezondheid, dromen en nachtmerries. En nog belangrijker: zelfverwezenlijking", deelt hij op Instagram.

Nieuw en fris

"Ik wil iets nieuws en fris naar de studenten brengen. Een kans om meer geweldige gasten naar de universiteit te halen en om de wereld te bespreken door de lens van een van de meest invloedrijke artiesten van onze generatie", stelt Yassin. De Kanye-lessen zullen dit najaar van start gaan. Alleen studenten die Fine Arts studeren kunnen zich voor het vak inschrijven.

Bron: HLN | Beeld: Brunopress